Οι ειδικοί δίνουν ελπίδες ότι θα κάνουμε Πάσχα με μηδέν κρούσματα

από fimotro

Εάν δεν προκύψει άλλη μετάλλαξη

«Τις τελευταίες τρεις ημέρες έχουμε μία σαφέστατη επιβράδυνση της ταχύτητας αύξησης της Όμικρον», ανέφερε ο κ. Σαρηγιάννης.

Ο Καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, μιλώντας στο Mega, προχώρησε σε μία αισιόδοξη εκτίμηση για την πορεία της πανδημίας.

«Εάν δεν προκύψει άλλη μετάλλαξη του Covid-19, τότε το Πάσχα, περίπου στις 20 Απριλίου, μπορεί να έχουμε μηδενικά κρούσματα».

Παράλληλα, ανέφερε ότι τις τελευταίες τρεις ημέρες παρατηρείται επιβράδυνση της ταχύτητας αύξησης των κρουσμάτων της μετάλλαξης Όμικρον, σε ποσοστό περίπου 7-10% και επεσήμανε ότι έχουμε μία αυξητική πορεία, προφανώς, αλλά η ταχύτητα με την οποία αυξάνεται η παραλλαγή μειώνεται.

Ο κ. Σαρηγιάννης προέβλεψε ότι η κορύφωση των κρουσμάτων θα σημειωθεί στις 20-22 Ιανουαρίου, ενώ ανέφερε ότι τα κρούσματα δεν θα ξεπεράσουν τις 53.000.

«Η μεγαλύτερη προσοχή του κόσμου και η τήρηση των μέτρων, τα πολλά τεστ και οι περισσότεροι εμβολιασμοί που παρατηρούνται, οδηγούν σε αυτή την καλύτερη εικόνα. Σε αυτό το πλαίσιο ακριβώς θα πρέπει όμως να συνεχίσουμε», πρόσθεσε.

«Ας φωτιστούμε κι ας λειτουργήσουμε με σύνεση και λογική, χωρίς ιδεοληψίες, για να διατηρηθεί αυτή η τάση. Είναι στο χέρι μας», κατέληξε ο κ. Σαρηγιάννης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα