Ο ΣΥΡΙΖΑ ομολογεί ότι θα χάσει τις εκλογές αλλά με μονοψήφια διαφορά

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Και παράλληλα προβλέπει πρόωρες εκλογές

Η προπαγάνδα της κυβέρνησης “μπάζει νερά” και αυτό πλέον αποτυπώνεται στα ποιοτικά αλλά και στα ποσοτικά στοιχεία των δημοσκοπήσεων, παρά την προσπάθεια να εμφανίζεται στον “ισολογισμό” διψήφια η διαφορά με την αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτό επισημαίνουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και εξηγούν: “Ενώ μέχρι και τον Ιανουάριο η ΝΔ δεν εμφανιζόταν κάτω από το 38%, καθώς μία τέτοια πτώση θα έδειχνε ότι το πουλόβερ ξηλώνεται, τώρα κινείται στο 35,5-36,5%. Δεν υπάρχει ερώτημα περί τη διαχείρηση της πανδημίας και την ανασφάλεια για το εργασιακό ‘αύριο’ που να μην απαντάται αρνητικά για την κυβέρνηση κατά πολύ μεγάλη πλειοψηφία. Η πρόθεση ψήφου πρέπει κάπου να πατάει και γι΄αυτό έγινε ‘διόρθωση’ του ποσοστού της ΝΔ προς τα κάτω”.

Κατά τις ίδιες πηγές, η πραγματική δημοσκοπική διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ήδη μονοψήφια. Από την ενημέρωση που τους παρέχουν δημοσκόποι και αναλυτές, προκύπτει ότι “οι πολίτες που φεύγουν από την εκλογική επιρροή της ΝΔ δεν δείχνουν καμία τάση… επιστροφής” καθώς τα παραπάνω ζητήματα λειτουργούν αθροιστικά και προκαλούν “οργή που συσσωρεύεται”.

Με εξαίρεση τις μεγάλες ηλικίες μάλιστα, η σημαντική αποδρομή παρατηρείται σε όλο το εύρος των παραγωγικών τμημάτων: νέοι, Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, μικρομεσαίοι.

Ακόμα πιο ορατές οι κάλπες

Όσο για την πορεία της οικονομίας; Οι δυσμενείς προβλέψεις “δείχνουν πρόωρες εκλογές”, όπως λένε τα στελέχη από όλο το πολιτικό φάσμα (σ.σ. ακόμα και στελέχη της ΝΔ) καθώς η πραγματική κατάσταση με τις απολύσεις και τα λουκέτα θα αναδειχθεί όταν λήξει το lockdown.

“Το ‘μαξιλάρι’ βρίσκεται τώρα περίπου στα 31 δισ. ευρώ, με τα 17 δισ. να είναι δεσμευμένα έτσι κι αλλιώς για το χρέος. Όταν φτάσει στα 22-23 δισ. θα τεθεί και επισήμως θέμα νέου μνημονίου ή ‘πιστοληπτικής γραμμής στήριξης’ προς την οποία ήδη ‘δείχνει’ ο κ. Στουρνάρας”, τονίζει πηγή από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συμπεριλαμβάνοντας και μία (νέα) ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

“Είναι προφανές ότι ο κ.Μητσοτάκης και οι επιτελείς του θα επιδιώξουν εκλογές πριν επισημοποιηθούν τα παραπάνω. Δηλαδή είτε στην αρχή είτε στο τέλος του καλοκαιριού”, σημειώνει.

Με την εκ νέου διαβεβαίωση ότι “είμαστε υποψιασμένοι και έτοιμοι”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα