Ο ΠΟΥ ξεκινά εκ νέου δοκιμές υδροξυχλωροκίνης

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Οι κλινικές μελέτες της υδροξυχλωροκίνης είχαν σταματήσει για εννέα μέρες

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ανακοίνωσε σήμερα την επανέναρξη των κλινικών δοκιμών υδροξυχλωροκίνης κατά του κορονοϊού, εννέα ημέρες μετά την αναστολή των δοκιμών αυτών, σε συνέχεια μιας μελέτης στο έγκριτο ιατρικό περιοδικό The Lancet.

Μετά την ανάλυση των “διαθέσιμων δεδομένων για τη θνησιμότητα“, τα μέλη της Επιτροπής Ασφάλειας και Παρακολούθησης έκριναν “ότι δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης του πρωτοκόλλου” των κλινικών δοκιμών, ανακοίνωσε ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ , Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγιέσους, σε μια διαδικτυακή συνέντευξη Τύπου.

Mea culpa από τον Σουηδό «Τσιόδρα» για τη στρατηγική στην πανδημία

Εν τω μεταξύ, ο αρχιτέκτονας της αμφιλεγόμενης πολιτικής που ακολούθησε η Σουηδία στην πανδημία του κορωνοϊού, χωρίς αποκλεισμούς και «λουκέτα», παραδέχτηκε για πρώτη φορά ότι η σκανδιναβική χώρα θα έπρεπε να έχει επιβάλει περισσότερους περιορισμούς, για να αποφύγει τον τόσο υψηλό αριθμό νεκρών.

Η δημόσια διάθεση στη Σουηδία φαίνεται να έχει αλλάξει κάπως, αφότου η γειτονική Νορβηγία και Δανία την προηγούμενη εβδομάδα άνοιξαν τα σύνορά τους, αλλά όχι γι’ αυτήν. Η Σουηδία έχει κατά κεφαλήν ποσοστό θνησιμότητας που είναι από τα υψηλότερα στον κόσμο και έχει καταγράψει 10 φορές περισσότερους θανάτους σε σχέση με το μέγεθος του πληθυσμού της, από τη Νορβηγία.

Οπως μεταδίδουν οι Financial Times, ο Anders Tegnell, ο επιδημιολόγος του σουηδικού κράτους, συμφώνησε με τον δημοσιογράφο που του έπαιρνε συνέντευξη στο Sveriges Radio, ότι πάρα πολλοί άνθρωποι έχουν πεθάνει στη χώρα.

«Αν συναντήσουμε την ίδια ασθένεια, με αυτά ακριβώς που γνωρίζουμε σήμερα, νομίζω ότι θα βρεθούμε κάπου ανάμεσα σε αυτό που έκανε η Σουηδία και αυτό που έκανε ο υπόλοιπος κόσμος», δήλωσε ο κ. Tegnell, στη συνέντευξη που μεταδόθηκε την Τετάρτη το πρωί. Η παραδοχή του κ. Tegnell είναι εντυπωσιακή, καθώς εδώ και μήνες έχει επικρίνει τα lockdown άλλων χωρών και επέμεινε ότι η προσέγγιση της Σουηδίας ήταν πιο βιώσιμη.

Ο κ. Tegnell είπε στη συνέντευξη: «Υπάρχει προφανώς μια πιθανότητα βελτίωσης σε αυτό που κάναμε στη Σουηδία. Θα ήταν καλό να γνωρίζουμε ακριβώς τι πρέπει να κλείσουμε, για να αποτρέψουμε καλύτερα την εξάπλωση του ιού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα