Νέο πολιτικό κόμμα στα αριστερά βλέπει ο Λυκούδης

από fimotro

Ο Σπύρος Λυκούδης είναι από τα πλέον σοβαρά στελέχη της ευρύτερης αριστεράς. Καμία σχέση με τις ακρότητες των γραφικών του ΣΥΡΙΖΑ πάντα εκφράζει την άποψή του με σοβαρό και μετριοπαθή πολιτικό λόγο. πολιτικό λόγο. Με αφορμή όσα γίνονται στο κενό μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ, έγραψε για την ανάγκη δημιουργίας ενός νέου δημοκρατικού κόμματος. «Ενός φορέα συμπεριληπτικού όλων των πολύτιμων δυνάμεων οργανωμένων και ανένταχτων του κεντροαριστερού χώρου, με όμοιο πολιτικό προσανατολισμό. Φορέα σύγχρονου, ευρωπαϊκού, εκσυγχρονιστικού, μεταρρυθμιστικού, με λίγα λόγια αριστερού σοσιαλδημοκρατικού στη σύγχρονη εποχή», σημειώνει ο ίδιος στο άρθρο του υπό τον τίτλο «Οι οδύνες της Κεντροαριστεράς”.

Ο Σπύρος Λυκούδης, παρατηρώντας ότι απαιτείται εκ βάθρων ανασυγκρότηση και όχι αναπαλαίωση του ευρύτερου χώρου της Κεντροαριστεράς, καλεί τις «πολλές και άριστες δυνάμεις» στον χώρο να υπερβούν σημερινά σχήματα και δυσκαμψίες και να συνδιαμορφώσουν ένα δημοκρατικό κόμμα, ισχυρό και ενωτικό, που θα αλλάξει τους συσχετισμούς και θα αναδιατάξει το πολιτικό τοπίο. «Οι καιροί δεν περιμένουν», προειδοποιεί.

Σ.Σ. Fimotro: Δεν ξέρουμε εάν η πολιτική του επιθυμία επιβεβαιωθεί πρις τις εκλογές, μετά όμως τις κάλπες οι αλλαγές που θα συντελεστούν στην αριστερά θα είναι τόσο μεγάλες που ο ίδιος θα πρέπει να παίξει σημαντικό ρόλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα