Νεκρός ο Πρόεδρος της Τανζανίας, Τζον Μαγκουφούλι

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Οργιάζουν οι φήμες ότι έπασχε από κορωνοϊό, του οποίου υπήρξε αρνητής

Ο 61χρονος Πρόεδρος της Τανζανίας, Τζον Μαγκουφούλι, έφυγε από τη ζωή ενώ νοσηλευόταν τις 2 τελευταίες εβδομάδες σε νοσοκομείο.

Αιτία του θανάτου του, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στάθηκε η ανακοπή καρδιάς λόγω επιπλοκών.

Σχετικά με την υγεία και τους λόγους νοσηλείας του Προέδρου κυκλοφορούσαν φήμες εδώ και καιρό, με την αντιπολίτευση να ισχυρίζεται πως ο ηγέτης έπασχε από κορωνοϊό.

Οι φήμες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν ούτε τότε, ούτε και τώρα, με την αστυνομία μάλιστα να συλλαμβάνει 4 άτομα για την «διάδοση ψευδών ειδήσεων» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Προέδρου.

Ο Μαγκουφούλι ήταν διαβόητος ως αρνητής του κορωνοϊού, καθώς επί σειράς μηνών αμφισβητούσε την ύπαρξή του και στη συνέχεια είχε υποτιμήσει τη σφοδρότητα της κατάστασης.

Λίγο μετά την έλευση του κορωνοϊού στην Αφρική, ο Πρόεδρος είχε καλέσει τον λαό να προσευχηθεί στις εκκλησίες και τα τζαμιά, λέγοντας πως «Ο κορωνοϊός, ο οποίος είναι ένας δαίμονας, δεν μπορεί να ζήσει μέσα στο σώμα του Χριστού…θα καεί άμεσα».

Τον Ιούνιο, ο Μαγκουφούλι κήρυξε την Τανζανία «χώρα χωρίς κορωνοϊό», ισχυριζόμενος ότι ο ιός είχε φύγει από τα εδάφη της μετά από 3 μέρες μαζικών και εντατικών προσευχών.

Ο Μαγκουφούλι είχε κατ’ επανάληψη χλευάσει τη χρήση της μάσκας ως προστατευτικού μέτρου, είχε εκφράσει αμφιβολίες για την εγκυρότητα των διαγνωστικών τεστ και ειρωνευτεί τις γειτονικές χώρες σχετικά με τα μέτρα που λάμβαναν για τον περιορισμό της διάδοσης του ιού στο εσωτερικό τους.

«Οι χώρες της Αφρικής, στα μελλοντικά χρόνια, θα έρχονται σε εμάς για να βρουν φαγητό. Θα υποφέρουν εξαιτίας του τωρινού κλεισίματος της οικονομίας τους», είχε σχολιάσει.

Από τον Μάϊο, η Τανζανία δεν έχει κοινοποιήσει τα στατιστικά της δεδομένα που αφορούν τα κρούσματα και τους πιθανούς θανάτους εξαιτίας του κορωνοϊού, και η κυβέρνησή της έχει αρνηθεί να παραγγείλει εμβόλια.

ΠΗΓΗ: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα