Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Την ερχόμενη Τετάρτη, στις 27 Νοεμβρίου θα κάνουν το ντεμπούτο τους οι νέοι Ειδικοί Φρουροί. Σύμφωνα με πληροφορίες του Securitynews.gr, oι συνολικά 1.488 διορισμένοι στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας, Ειδικοί Φρουροί πιάνουν δουλειά και ενισχύουν ΔΙ.ΑΣ, Ο.Π.Κ.Ε, Ε.Ο.Δ, ΔΙ.ΜΕ.Δ.Α και τη Διεύθυνση Αλλοδαπών.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι και το 2010 όλοι οι νεοεισερχόμενοι Ειδικοί Φρουροί στελέχωναν τα αστυνομικά τμήματα, έκαναν την πρακτική τους και στην συνέχεια μπορούσαν να μεταφερθούν σε άλλη υπηρεσία. Από το 2010 με την δημιουργία της ΔΙ.ΑΣ οι Ειδικοί Φρουροί επάνδρωσαν τις ομάδες αυτές.

Αν και παρατηρούνται ελλείψεις στο προσωπικό των αστυνομικών τμημάτων οι Ειδικοί Φρουροί της 9ης σειράς θα ενισχύσουν τις μάχιμες υπηρεσίες. Οι πρώτες εκτιμήσεις είναι πως η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ θέλει να τοποθετήσει τους νέους ένστολους σε μάχιμες υπηρεσίες ώστε να κάνει πράξη το δόγμα «Νόμος και Τάξη» που επιδιώκει να θεσπίσει ο υπουργός προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης για την πάταξη της εγκληματικότητας και κατά συνέπεια την ασφάλεια των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα