Νέα τουρκικά fake news για να κρύψουν τις θηριωδίες της Άγκυρας

από fimotro

Κατηγορούν την Ελλάδα για “απάνθρωπες μεταχειρίσεις κατά των μεταναστών”!

Νέα fake news από την Τουρκία καθώς το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, ισχυρίζεται «η Ελλάδα ασκεί βία στους μετανάστες- ακόμα και σε γυναίκες ή παιδιά- κατάσχοντας τα ρούχα και τα χρήματά τους.

Στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΣ γίνεται αρχικά αναφορά στον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη «του οποίου η χώρα βρίσκεται συχνά στην ατζέντα για απάνθρωπες μεταχειρίσεις κατά των μεταναστών, εφαρμόζει για άλλη μια φορά τακτικές διαχείρισης της αντίληψης χρησιμοποιώντας φωτογραφίες απογυμνωμένων μεταναστών για τις οποίες δεν υπάρχει ούτε τοποθεσία, ούτε ημερομηνία.

Γνωρίζουμε καλά πόσο απελπισμένη είναι η Ελλάδα, μετά την ομιλία του Προέδρου μας, του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που δόθηκε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ που απεικονίζει τις απάνθρωπες μεταχειρίσεις της Ελλάδας. Είναι πολύ προφανές ότι η Ελλάδα προσπαθεί να καλύψει τις συστηματικές παράνομες απωθήσεις που κάνουν συστηματικά κατάσχοντας όλα τα υπάρχοντα των μεταναστών- συμπεριλαμβανομένων των χρημάτων, του τηλεφώνου, της ταυτότητας και των διαβατηρίων τους- πετώντας τους στη θάλασσα, παίρνοντας όλα τα ρούχα τους και παπούτσια, χτυπώντας τους γυμνούς με ρόπαλα, τραυματίζοντάς τους με συσκευές ηλεκτροσόκ, πυροβολώντας τους με σφαίρες από καουτσούκ ή βάζοντάς τους σε φθαρμένες σωσίβιες λέμβους», αναφέρει η ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών στη συνέχεια.

«Εδώ και χρόνια» είναι «αυτή η απάνθρωπη μεταχείριση και οι ενέργειες της Ελλάδας», σημειώνει η Τουρκία, κάνοντας λόγο για «εικόνες και διεθνείς αναφορές που απεικονίζουν τρυπημένα σκάφη, μετανάστες που έχουν υποστεί κακοποίηση, ακόμη και πυροβολισμούς με στόχο να τους σκοτώσουν. Μόλις τον περασμένο μήνα τρύπησαν τη βάρκα μιας ομάδας μεταναστών- ήταν μέσα και μωρά-που προσπαθούσαν να φτάσουν στην Ιταλία από τον Λίβανο. Έχοντας χάσει όλα τα τιμαλφή τους, αυτοί οι άνθρωποι οδηγήθηκαν στον θάνατο. Ο 9 μηνών Asım και ο 4χρονος αδελφός του, Abdülvahap, έχασαν τη ζωή τους ως αποτέλεσμα αυτής της απάνθρωπης μεταχείρισης. Τώρα, η Ελλάδα αδυνατεί να δώσει εξηγήσεις, στην παγκόσμια σκηνή, για αυτές τις απάνθρωπες ενέργειες και προσπαθεί να ρίξει την ευθύνη στην Τουρκία μέσω συκοφαντιών».

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος AKP της Τουρκίας, Ομέρ Τσελίκ, μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου Αποφάσεων και Διοίκησης, υπό τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Κάνουμε βήματα, αλλά δεν βλέπουμε το ίδιο από την άλλη πλευρά», είπε ο Ομέρ Τσελίκ αναφερόμενος στην ένταση με την Ελλάδα. Και συνέχισε: «Τα πρόσωπα στο Γενικό Επιτελείου Στρατού δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος αυτών των θέσεων και προβάλλουν συνεχώς προσεγγίσεις που απευθύνονται στην ακροδεξιά της ελληνικής εσωτερικής πολιτικής. Η Ελλάδα παραβιάζει συμβάσεις. Η συμπεριφορά της είναι παιδική».

Ακολούθησε νέα προσωπική επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη: «Ο Μητσοτάκης μιλά σαν κυβερνήτης άλλων χωρών. Εμείς, λέμε ότι αυτά τα ζητήματα μπορούν να επιλυθούν με τη διπλωματία. Εκείνη όμως έχουν εχθρική στάση προς την Τουρκία, λέγοντας ότι έχουν την υποστήριξη των δυτικών χωρών και αγοράζουν από αυτές τεθωρακισμένα και αεροσκάφη.».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα