Νέα μέτρα στήριξης ανακοινώνονται σήμερα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης θα προχωρήσουν σήμερα σε ανακοινώσεις για την πορεία υλοποίησης των μέτρων στήριξης που εξαγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στη λίστα των δικαιούχων θα περιλαμβάνονται τα πλέον ευάλωτα νοικοκυριά καθώς και όσοι δεν έχουν ενισχυθεί ή δεν προβλέπεται να ενισχυθούν από τα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που προκαλεί η πανδημία.

Υπενθυμίζεται πως στις 5 Νοεμβρίου, το οικονομικό επιτελείο εξειδίκευσε τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και επαγγελματιών εν μέσω του lockdown.

Όπως είχε πει τότε ο κ. Σταϊκούρας, τα μέτρα ήταν συνολικά ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων το επίδομα των 800 ευρώ που θα λάβουν οι εργαζόμενοι που τίθενται σε αναστολή τον Νοέμβριο αναλογικά με τις ημέρες αναστολής και επιπλέον της κάλυψης του δώρου Χριστουγέννων, αντί των 534 ευρώ.

Επίσης, 400 ευρώ θα δοθούν εφάπαξ σε όλους τους μη επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους που απέκτησαν την ιδιότητα τον Απρίλιο και εκτιμάται ότι ανέρχονται σε 130.000. Σε ό,τι αφορά τους ανέργους, επεκτείνονται όλα τα επιδόματα ανεργίας για δύο μήνες.

Παράλληλα, υποχρεωτική θα είναι και η μείωση ενοικίου 40% σε επαγγελματικά ακίνητα, όπως επίσης για ακίνητα που αποτελούν κύρια κατοικία για εργαζόμενους σε αναστολή και τις φοιτητικές κατοικίες των παιδιών τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα