Θα ανακοινωθούν απόψε στην ομιλία του στη βουλή και θα αφορούν σε υγειονομικούς και στο εμπόριο

Να υλοποιήσει αυτά που έχει υποσχεθεί αλλά και να ανεβάσει ακόμα περισσότερο τον πήχυ με νέα στήριξη σε ειδικές ομάδες του πληθυσμού θα εμφανιστεί απόψε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην συζήτηση για την ψήφιση του προϋπολογισμού. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη συζητήσει τις παροχές με τους συνμεργάτες του και περιμένει το «πράσινο φως» από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για να ανακοινώσει επιπρόσθετα μέτρα στήριξης σε κλάδους που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά και σ’ αυτούς που μάχονται στην πρώτη γραμμή κόντρα στον αόρατο εχθρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα το ethnos.gr, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ανακοινώσει τη χορήγηση έκτακτου επιδόματος με τη μορφή δώρου Χριστουγέννων στο προσωπικό πρώτης γραμμής του ΕΣΥ και δη σ’ αυτούς που «τραβούν το κουπί» στις ΜΕΘ. Σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γ. Σαραντάκος στην «Ωρα Ελλάδος» του Open TV, το βοήθημα θα χορηγηθεί εφάπαξ πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Η κυβέρνηση θέλει να βοηθήσει όσο της επιτρέπουν τα ομολογουμένως στενά δημοσιονομικά περιθώρια τον κλάδο των υγειονομικών, και των εμπόρων. Αν λοιπόν «βγαίνουν οι αριθμοί» ο κ. Μητσοτάκης ενδέχεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις απόψε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής για την ψήφιση του προϋπολογισμού.

Οσον αφορά τώρα στο εμπόριο που ασθμαίνει στο κυβερνητικό πλάνο υπάρχει οι σκέψη να «σπάσουν» οι όποιες οφειλές υπάρχουν σε εφορία και ταμεία σε πολλές δόσεις με ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιο κι όχι απλώς να μετατεθούν προς εξόφληση τον Απρίλιο του 2021, καθώς θεωρείται δεδομένο ότι ελάχιστες επιχειρήσεις θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, μιας και το lockdown συνεχίζεται, άγνωστο μέχρι πότε…

Σε ό,τι αφορά στο περαιτέρω «κούρεμα» στην επιστρεπτέα προκαταβολή, ένα θέμα που κυριαρχεί σήμερα σε πολλά πρωτοσέλιδα του Τύπου, σύμφωνα με τον Γ. Σαραντάκο το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να μην μεγαλώσει το «κούρεμα» και να παραμείνει στο 50%, ωστόσο, θα έρθουν κι άλλα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων, όπως για παράδειγμα με πολλές δόσεις κι ελαφρύνσεις στις εισφορές σε κράτος ταμεία, σε ελαφρύνσεις στα ενοίκια και σε άλλα πάγια έξοδα των επιχειρήσεων που δίνουν αγώνα για να παραμείνουν ανοιχτές και να διατηρήσουν θέσεις εργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα