Νέα γκάφα ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ: Θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά Χατζηδάκη!

από fimotro

Εάν τελικά κατατεθεί, θα πρόκειται για απίστευτο πολιτικό δώρο στην κυβέρνηση

Σε νέο ακόμα πιο ολέθριο λάθος ετοιμάζεται να πάει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ζαλισμένος από τις αντιδράσεις της κοινωνίας και τις αρνητικές δημοσκοπήσεις, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξετάζουν σοβαρά να καταθέσουν πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης αλλά και κατά του Υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη με αφορμή το νομοσχέδιο με όλες τις αλλαγές στον εργασιακό χάρτη που θα καταθέσει σήμερα στη Βουλή! Προφανώς εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι απίστευτο πολιτικό δώρο στην κυβέρνηση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση σε μια προσπάθεια να αναδείξει την δική της πολιτική στο εργασιακό πεδίο, επιχειρεί να αποδομήσει τον νομοθέτημα του υπουργού Εργασίας Κ. Χατζηδάκη και την πρωτοβουλία της κυβέρνησης και φυσικά, να καθυστερήσει την ψήφιση του σχεδίου νόμου από τη Βουλή.

Όπως έχει παρατηρηθεί, το τελευταίο διάστημα ο Α. Τσίπρας έχει «σηκώσει» το θέμα του νέου εργασιακού χάρτη, καθώς όπως έχει τονίσει στις τελευταίες του δηλώσεις, η κυβέρνηση «έχει κηρύξει τον πόλεμο στον κόσμο της εργασίας».

Αυτόν τον πόλεμο αναμένεται να τον μεταφέρει στη Βουλή σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει την συζήτηση και ψήφιση του από την Ολομέλεια, αλλά και να κερδίσει τις εντυπώσεις προβάλλοντας και καταγράφοντας μέσα από τη διαδικασία της προτάσεως μομφής, τις θέσεις και τις λύσεις του ΣΥΡΙΖΑ στα εργασιακά θέματα.

Σε κάθε περίπτωση στη Κουμουνδούρου μελετάνε πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο της προτάσεως μομφής κατά της κυβέρνησης, καθώς χρονικά και πολιτικά είναι το σωστό timing, η κατάλληλη στιγμή, με το κατάλληλό θέμα, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις.

Τώρα θεωρούν πως είναι ο κατάλληλος πολιτικός χρόνος, καθώς έχει παρέλθει και το 6μηνο από την προηγουμένη πρότασης μομφής που είχαν καταθέσει εναντίον του Υπουργού Οικονομικών Χ. Σταικούρα τον Οκτώβριο του 2020 η οποία και καταψηφίστηκε από το Σώμα.

Το εργασιακό νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί σήμερα Παρασκευή και να εισαχθεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα, άρα η κίνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για να καταθέσει την πρότασή μομφής δεν θα καθυστερήσει.

Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής δεν μπορεί να υποβληθεί εκ νέου πρόταση μομφής, εάν δεν έχει συμπληρωθεί χρόνος έξι μηνών, από την απόρριψη προηγούμενης όμοιας πρότασης, εκτός αν υπογράφεται από την απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα