Νέα αναβολή στη δίκη για την τραγωδία στην Μάνδρα

από fimotro

Μια χρόνια παθογένεια αναδείχτηκε και πάλι στα δικαστήρια, που καταδεικνύει την έλλειψη σωστού προγραμματισμού και έλλειψης αιθουσών, με τελικό αποδέκτη της ταλαιπωρίας τον Έλληνα πολίτη και δη συγγενείς θυμάτων που ψάχνουν να βρουν δικαιοσύνη για τους οικείους τους.

Η μικρή δικαστική αίθουσα που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί η δίκη των 21 κατηγορουμένων για την υπόθεση της φονικής πλημμύρας της Μάνδρας τον Νοέμβριο του 2017 που έχασαν τη ζωή τους 25 άνθρωποι, δεδομένου του όγκου των μαρτύρων, των συνηγόρων και των κατηγορουμένων, ήταν εμφανώς ακατάλληλη εξ αρχής. Έπρεπε όμως να υπάρξουν έντονες αντιδράσεις των συνηγόρων υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής αλλά και των μαρτύρων (και δυο χαμένες συνεδριάσεις) για να διακοπεί η δίκη για τις  18 Φεβρουαρίου 2020 στην (μεγάλης χωριτικότητας) αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.

Δύο έδρανα!

Σήμερα, σε σχέση με την προηγούμενη συνεδρίαση, της περασμένης Παρασκευής, στη δικαστική αίθουσα είχαν τοποθετηθεί δύο επιπλέον επιπλέον έδρανα δικηγόρων με συνολικά γύρω στις 10 θέσεις, όμως προφανώς και δεν έφταναν ούτε για τους κατηγορουμένους.

“Κύρια Πρόεδρε πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα! Θα πεθάνουμε από τη γρίπη εδώ μέσα” τόνισε δικηγόρος πολιτικής αγωγής με την πρόεδρο να του απαντάει πως είναι δύσκολο να βρεθεί άλλη διαθέσιμη αίθουσα.

Άμεση ήταν η αντίδραση των μαρτύρων και των θεατών αρκετοί εκ των οποίων είναι συγγενείς θυμάτων.

“Τσάμπα κόπος, θα χάσουμε τη δουλειά μας χωρίς λόγο…” είπαν απευθυνόμενοι στην έδρα.

Συνήγορος υπεράσπισης: Αντιλαμβάνομαι την προσπάθεια, είναι καλύτερη η εικόνα από την προηγούμενη φορά αλλά πρέπει να υπάρξει μία μέριμνα κυρία Πρόεδρε

Πρόεδρος: Με τις συνθήκες που έχουμε κάνουμε ό, τι καλύτερο μπορούμε. Να δούμε πόσοι συνήγοροι δεν κάθεστε σε έδρανο για να φέρουμε. Μακάρι να ήταν οι συνθήκες αλλιώς.

Δικηγόροι: Έντεκα

Εισαγγελέας: Πείτε και εσείς τις ιδέες σας, να συνεργαστούμε να βρούμε μία λύση…Έρχομαι εγώ και βάζω κάποιες καρέκλες για τους κατηγορούμενους εάν χρειαστεί….

Πρόεδρος: Στο πρωτοδικείο η μεγαλύτερη διαθέσιμη αίθουσα είναι αυτή. Στο Εφετείο υπάρχει η αίθουσα τελετών αλλά δεν μπορούμε να συνεδριάζουμε εκεί όποτε θέλουμε. Έχει μιλήσει με το Εφετείο ο κ. Προϊστάμενος. Πρέπει να δημοσιοποιηθεί το ΦΕΚ για να πάμε στο Εφετείο. Μετά όταν υπάρχουν διαθέσιμες αίθουσες στο Εφετείο θα πηγαίνουμε!

Συνήγορος Υπεράσπισης: Το αίτημα όλων είναι να γίνουν οι πρώτες συνεδριάσεις στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας. Πρέπει η πολιτεία να διαθέσει όλες τις ανέσεις στους κατηγορούμενους και στους συνηγόρους.

Τελικά η διαδικασία διεκόπη για περίπου μία ώρα. Όταν επανήλθε η έδρα του Δικαστηρίου η πρόεδρος ανακοίνωσε πως τελικά η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 18 Φεβρουαρίου 2020 στην αίθουσα τελετών του Εφετείου της Αθήνας.

Ρεπορτάζ: Παναγιώτης Στάθης

Πηγή: capital.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα