Μόλις 94 άτομα συμμετείχαν στη στάση εργασίας στο Μετρό

από fimotro

Μόλις 94 ήταν τα άτομα που συμμετείχαν στη στάση εργασίας του Μετρό χθες, ποσοστό που αναλογεί δηλαδή στο… 3,85% εργαζομένων.

Παρότι η ΣΤΑΣΥ προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 10.00 που προκήρυξε το σωματείο της ΣΕΛΜΑ και ενώ το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών την έκρινε ως παράνομη και καταχρηστική, τελικά πραγματοποιήθηκε κανονικά.

Ωστόσο, από τους περίπου 1.000 εργαζομένους που ανήκουν στο σωματείο, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που συμμετείχαν. Σημειώνεται ότι το ΣΕΛΜΑ πραγματοποίησε τη στάση εργασίας αφού είχε λάβει και τη στήριξη του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, ενώ σήκωσαν χειρόφρενο καθώς κατηγορούσαν τη διοίκηση της ΣΤΑΣΥ για «κακοδιοίκηση», αλλά και για έλλειψη ανταλλακτικών, για μη υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και για μη αναγνώριση της εργασιακής εμπειρίας για τους νεοπροσληφθέντες, ισχυρισμούς τους οποίους η εταιρία απορρίπτει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα