“Μην βυθίζεσαι”, φώναζαν οι πιλότοι των Boeing

από fimotro

Πιλότοι των αεροσκαφών Boeing 737 MAX 8 έχουν αναφερθεί στην προβληματική συμπεριφορά του ηλεκτρονικού συστήματος του αεροσκάφους τουλάχιστον δύο φορές πριν από τα αεροπορικά δυστυχήματα με αεροσκάφη της Ethiopian Airlines και της Lion Air.

Συνολικά έχουν γίνει καταγγελίες από 11 πιλότους στις ΗΠΑ για αεροσκάφη Boeing 737 MAX 8, μεταξύ Απριλίου και Δεκεμβρίου 2018.

Σε ένα περιστατικό ο κυβερνήτης άκουσε τον αυτόματο πιλότο να του λέει «πτώση» και την προειδοποίηση «μην βυθίζεσαι, μην βυθίζεσαι». Οι πιλότοι αποφάσισαν να κλείσουν τον αυτόματο πιλότο και η καθοδική πορεία του αεροσκάφους σταμάτησε.

«Με αφορμή τις ανησυχίες για τα MAX 8, σκεφτήκαμε και οι δύο να αναφέρουμε εκ νέου το περιστατικό», αναφέρει ο κυβερνήτης και αναφέρεται στην πτήση της Lion Air με την εξής υπόθεση εργασίας: το αεροσκάφος συνετρίβη λόγω των διακυμάνσεων στην ταχύτητα του αέρα καθώς είχε κακοκαιρία, γεγονός που «μπέρδεψε» τον αυτόματο πιλότο του Boeing.

Διαβάστε ακόμα: Η Boeing καθήλωσε όλα τα αεροσκάφη της 737 Μax 8 και 9
Ακόμα ένας πιλότος κατήγγειλε πως μόλις ενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο, σε ένα δευτερόλεπτο το αεροσκάφος έκανε «βουτιά» 460 μέτρων. Τότε απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο. Από την πλευρά του ο κυβερνήτης επισημαίνει πως δεν μπορεί να σκεφτεί κανένα λόγο που το αεροσκάφος να έκανε τόσο απότομα «βουτιά», παρά μόνο τον αυτόματο πιλότο.

Οι καταγγελίες δεν γίνονται επώνυμα ενώ δεν αναφέρονται ούτε τα αεροδρόμια για την ασφάλεια των επιβατών.

Τα αεροπλάνα στα δυστυχήματα της Lion Air και της Ethiopian Airlines έπεσαν λίγα λεπτά μετά την απογείωση. Συνολικά έχασαν τη ζωή τους 346 άνθρωποι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα