Μίλαν: Επενδυτικό fund από το Μπαχρέιν δίνει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για την εξαγορά της

από fimotro

Σε αραβικά χέρια είναι πιθανό να περάσει -και- η Μίλαν, καθώς, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του πρακτορείου Reuters, η επενδυτική εταιρεία “Investcorp”, με έδρα το Μπαχρέιν, βρίσκεται σε «αποκλειστικές» συζητήσεις για την εξαγορά του συλλόγου.

Σύμφωνα με ανώνυμη πηγή που επικαλείται το πρακτορείο, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της “Investcorp” και της αμερικανικής “Elliott Management Corporation”, που είναι η ιδιοκτήτρια των «ροσονέρι» από το 2018, βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωσή τους.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι δυο πλευρές είναι μια ανάσα από την συμφωνία και εάν κλείσει θα δοθεί ένα ποσό μεγαλύτερο από 1 δις ευρώ!

Η Investcorp ιδρύθηκε το 1982 και είναι παγκόσμιος διαχειριστής εναλλακτικών επενδυτικών προϊόντων που ειδικεύεται σε ιδιωτικά κεφάλαια, ακίνητα, πιστώσεις, στρατηγικές απόλυτης απόδοσης, συμμετοχές GP και υποδομές. Σύμφωνα με το Il Sole24ore, στις 31 Δεκεμβρίου 2021, ο Όμιλος Investcorp κατείχε 40,4 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικών περιουσιακών στοιχείων υπό διαχείριση.

Οι Αμερικανοί ελέγχονται από την UEFA για την εμπλοκή τους και στη Λιλ και ίσως να θέλουν γι΄αυτό το λόγο να απομακρυνθούν από την Μίλαν. Η γαλλική Equipe έχει εκτενές ρεπορτάζ για την πιθανή εμπλοκή τους στην Λιλ.

Τον Δεκέμβριο του 2020, το αμερικανικό επενδυτικό fund πούλησε τον γαλλικό σύλλογο στη Merlyn Advisors, ένα fund με έδρα το Λουξεμβούργο που ιδρύθηκε από τον Ολλανδό Maarten Petermann και τον Ιταλό Alessandro Barnaba.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα