Μετά τις γιορτές θα αποφασίσει ο πρωθυπουργός για τις εθνικές εκλογές

από fimotro

Αποκλείονται οι κάλπες Ιανουάριο – Φεβρουάριο – Από τις πρώτες δημοσκοπήσεις του 2023 θα εξαρτηθεί ο χρόνος των εκλογών

Ημερομηνίες επί ημερομηνιών βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με το ενδεχόμενο των πρόωρων εθνικών εκλογών. Νας σας ενημερώσουμε λοιπόν ότι καμία ημερομηνία δεν έχει αποφασιστεί, καμία Κυριακή δεν έχει “κλειδώσει” για τις εθνικές κάλπες. Αντιθέτως ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές που μίλησαν στο fimotro, επισήμαιναν ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα αποφασίσει μετά τις γιορτές και αφού πρώτα πάρει και μελετήσει τις δημοσκοπήσεις που θα έχει παραγγείλει το Μαξίμου και ο Θ. Λιβάνιος σε συνδυασμό με τις δημοσκοπήσεις που θα δημοσιευθούν στα ΜΜΕ αμέσως μετά την γιορτή των Φώτων. Αυτό σημαίνει ότι ο πρωθυπουργός δεν έχει πάρει καμία απόφαση από τώρα για πρόωρες εκλογές και σίγουρα δεν έχει αποφασίσει να πάει σε εκλογές μέσα στον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο και δεν βγαίνει χρονικά η προεκλογική περίοδος σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις που θα επεξεργαστεί το επιτελείο του Μαξίμου.

Αυτή την συγκεκριμένη χρονική στιγμή το πιθανότερο σενάριο είναι οι εθνικές κάλπες να στηθούν από τα μέσα Μαρτίου και μετά και περίπου 40 ημέρες η δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που θα ήθελε ο πρωθυπουργός να μην είναι μέσα στον χειμώνα αλλά η χώρα να έχει βγει από τον χειμώνα και να μην έχει επηρεαστεί από την ενεργειακή κρίση.

Συν τοις άλλοις μεγάλη σημασία θα έχει εάν τελικά επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τις οποίες αποκάλυψε το fimotro περί επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν στην Αθήνα για να συναντήσει τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη. Αποκλείεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ να έρθει στην Ελλάδα στο μεσοδιάστημα της πρώτης και δεύτερη εκλογικής αναμέτρησης γιατί τότε θα δει τον… υπηρεσιακό πρωθυπουργό. Όπως αποκλείεται οι εκλογές στην Ελλάδα να διεξαχθούν αρκετό καιρό πριν τις τουρκικές προεδρικές εκλογές. Ο Κ. Μητσοτάκης δεν θέλει μακρά περίοδο ακυβερνησίας για να είναι η χώρα εκτεθειμένη απέναντι στις προκλήσεις της Άγκυρας, άρα δεν πρόκειται να προκηρύξει εκλογές πριν τα μέσα Μαρτίου.

Κατά συνέπεια είναι νωρίς ακόμα για να προσδιοριστεί ο χρόνος των εκλογών. Όσες ημερομηνίες ακούγονται κα γράφονται είναι απλά σενάρια. Ο Κ. Μητσοτάκης θα λάβει τις τελικές αποφάσεις του μετά τις γιορτές.

Fimotro

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα