Με την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ συμπλέει η Τουλουπάκη

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Με δήλωσή της δηλώνει ενοχλημένη με τον Α. Γεωργιάδη

Με την πολιτική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι συμπλέει η Ελένη Τουλουπάκη η οποία εμφανώς απογοητευμένη καθώς το μεγάλο σκάνδαλο της Novartis, αποδείχθηκε σκευωρία. Ενοχλήθηκε λοιπόν η εισαγγελέας Διαφθοράς από μια δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη και απειλεί πως θα ενημερώσει πανευρωπαϊκά σχετικά.

Τι είπε όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης; Πως «η Τουλουπάκη πρέπει να μπει φυλακή γιατί παραβίασε το Σύνταγμα» για την δίωξη κατά του Ανδρέα Λοβέρδου. Και αυτό η Ελένη Τουλουπάκη το εξέλαβε ως απειλή. Κουβέντα φυσικά δεν είπε η ίδια για την κατηγορία που της προσάπτει ο υπουργός Ανάπτυξης. Αντί αυτού με δελτίο τύπου θυμίζει πως «με το νόμο 4596/2019 που ενσωμάτωσε την ευρωπαϊκή οδηγία 2016/343/ ΕΕ και σε συμμόρφωση προς πλήθος αποφάσεων του ΕΔΔΑ (ενδεικτικά Αllenet de Ribemont κατά Γαλλίας 1995, CASE OF G.C.P. v. ROMANIA ) θεσμοθετείται πλέον η απαγόρευση οποιασδήποτε δημόσιας αναφοράς δημόσιου λειτουργού η κυβερνητικού αξιωματούχου σε εκκρεμή ποινική διαδικασία και τούτο γιατί προσβάλλεται κατάφωρα το τεκμήριο αθωότητας.

Με τις σημερινές δηλώσεις του υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη (περί φυλάκισης μου κλπ) αποδεικνύεται ότι αγνοείται προκλητικά η νομοθεσία της χώρας ,οι θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου καθώς και η πάγια νομολογία του ΕΔΔΑ, αρχές ωστόσο που η Εισαγγελία Διαφθοράς σέβεται και τηρεί ως κόρην οφθαλμού για κάθε πρόσωπο που τυχόν ερευνάται μεταξύ των οποίων και ο κ. Υπουργός. Η καταπάτηση κάθε δικονομικού κανόνα, των βασικών δικαιωμάτων και αρχών της ΕΣΔΑ έχει ξεπεράσει κάθε όριο. Το ζήτημα είναι θεσμικό και αφορά στα θεμέλια του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας αυτής καθαυτής. Θεωρώ ότι είναι αναγκαίο να ενημερωθούν επίσημα πια όλοι οι αρμόδιοι θεσμοί τόσο σε εθνικό όσο και ευρωπαϊκό επίπεδο για το τι συμβαίνει στη χώρα μας. Έχω θεσμική υποχρέωση να σταθώ όρθια σε αυτό το χωρίς προηγούμενο κύμα ανθρωποφαγίας εισαγγελικών λειτουργών».

Απειλεί – χωρίς λόγο – η εισαγγελέας Τουλουπάκη αλλά για την ταμπακιέρα κουβέντα. Αντιθέτως σήμανε συναγερμό και έσπευσε από κοντά ο ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει τον Άδωνι και να ζητήσει από τον Μητσοτάκη να τον στείλει σπίτι του! Ποιος, ο ΣΥΡΙΖΑ τον Μητσοτάκη όταν ο Τσίπρας έχει σφιχταγκαλιαστεί με τον Παππά παρά τα όσα αποκαλύφθηκαν.

«Μετά την κατάρρευση του αφηγήματος περί σκευωρίας για το σκάνδαλο Novartis με τις αποκαλύψεις για την κ. Ράικου, ο ερευνώμενος υπουργός, Αδ. Γεωργιάδης, δεν κατάφερε να κρύψει τον πανικό που τον διακατέχει. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να απειλήσει δημοσίως την εισαγγελέα Διαφθοράς που ερευνά την υπόθεσή του, λέγοντας πως «πρέπει να μπει φυλακή». Ίσως κάτι να ξέρει και να αγχώνεται.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να πάρει άμεσα θέση για τις αποκρουστικές παρεμβάσεις του υπουργού του στη Δικαιοσύνη: Ή τον στέλνει σήμερα σπίτι του ή υιοθετεί τις χυδαίες και ωμές παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη που τον ερευνά» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα