Μαγιορκίνης: Υψηλή η αξιοπιστία των self test, φθάνει στο 80%

από fimotro

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων στην επικράτεια έδειξε σημεία οριακής υποχώρησης την τελευταία εβδομάδα, ωστόσο η πίεση στο σύστημα Υγείας παραμένει υψηλή, ανέφερε κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο κ. Μαγιορκίνης σημείωσε ότι στην Αττική η επιδημία παρουσίασε για δεύτερη εβδομάδα σημεία συρρίκνωσης σε ποσοστό 6%, με λιγότερα από 2.000 ενεργά κρούσματα, ενώ στη Θεσσαλονίκη παρατηρήθηκε συρρίκνωση 8%.

Αναφέρθηκε επίσης στα self tests, λέγοντας ότι χορηγήθηκαν 2 εκατ. τεστ σε 1 εκατ. πολίτες και δηλώθηκαν 1,3 εκατ. στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Τόνισε ότι η εγκυρότητά τους είναι εξαιρετικά υψηλή. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί 2.057 θετικά άτομα στον κορωνοϊό με το μοριακό τεστ που ακολούθησε και αυτό δείχνει ότι το ατομικό τεστ επιβεβαιώνει την υψηλή αξιοπιστία του, που φθάνει το 80%.

Απαντώντας σε ερώτηση που αφορούσε τον εντοπισμό στελέχους της ινδικής μετάλλαξης στη χώρα μας, ο κ. Μαγιορκίνης είπε ότι η μετάλλαξη αυτή εξετάζεται διεθνώς όσον αφορά τη μεταδοτικότητα αλλά και την παθογένειά της.

«Δεν έχουμε στοιχεία ότι πρόκειται για επικίνδυνη μετάλλαξη, ωστόσο έχει γίνει ιχνηλάτηση και απομόνωση, ώστε ακόμα κι αν αποδειχθεί επικίνδυνη αργότερα, να έχουμε κάνει όσα έπρεπε», προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση, σημείωσε ο Γκίκας Μαγιορκίνης.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα