Κρίσιμη μέρα για τον 6χρονο – Θα τον βγάλουν από την υποστήριξη

από fimotro

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για την κατάσταση της υγείας του 6χρονου Φώτη, θύμα του ατυχήματος που προκλήθηκε κατά τη διάρκεια των αγώνων του καρτ, στο κέντρο της Πάτρας την Κυριακή. Ο μικρός εξακολουθεί να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πάτρας.

Το άτυχο παιδί είναι διασωληνωμένο και σε μηχανικό αερισμό και θα εξακολουθεί να υποστηρίζεται τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι. Στη συνέχεια, αφού θα έχουν συμπληρωθεί τουλάχιστον 48 ώρες από το ατύχημα, θα επιχειρηθεί να αποσυνδεθεί για να φανεί πώς θα ανταποκριθεί ο οργανισμός του.

Οι γιατροί θα μειώσουν την καταστολή και θα δώσουν εντολές στον μικρό Φώτη, ενώ ο τρόπος που θα αντιδράσει ο οργανισμός του, θα κρίνει τα επόμενα βήματα. Αν τα πράγματα πάνε ευκταία και ο 6χρονος ανταποκριθεί στα νευρολογικά ερεθίσματα που θα του δοθούν, θα του γίνει μία μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, ώστε να αποκλειστεί η διάχυτη αξονική βλάβη και αν αυτό αποκλειστεί, θα τον ξυπνήσουν. Αν όχι, θα παραμείνει διασωληνωμένος.

Η ταχύτατη αντίδραση σε επίπεδο παροχής πρώτων βοηθειών, η γρήγορη μεταφορά στο Καραμανδάνειο και ακολούθως η διασωλήνωσή του βοήθησαν ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα κι αυτό κάνει τους γιατρούς αισιόδοξους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα