Αισιοδοξία ότι θα υπάρξει μεγαλύτερη βελτίωση

Βελτιώνεται η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας και η αισιοδοξία προκύπτει από το ότι η πίεση στο ΕΣΥ δεν έφτασε στα εφιαλτικά σημεία του πρώτου και δεύτερου κύματος.

Μπορεί το τελευταίο διάστημα η χώρα να σημείωνε καθημερινά νέα «μαύρα» ρεκόρ μολύνσεων του κοροναϊού, όμως τις τελευταίες ημέρες είναι φανερή η βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Έτσι, στο «τραπέζι» βρίσκεται ήδη η κατάργηση κάποιων από τα περιοριστικά μέτρα που βρίσκονται τώρα σε ισχύ, όπως η απαγόρευση της μουσικής, και το ωράριο λειτουργίας σε εστίαση και διασκέδαση. Οι επιστήμονες μάλιστα, κάνουν λόγο και για αποκλιμάκωση της κατάστασης, η οποία ήρθε νωρίτερα από το αναμενόμενο.

Σημειώνεται πως τα κρούσματα σήμερα ήταν λιγότερα από 20.000, ενώ ακόμα και στο πικ του κύματος, όπου φτάσαμε στα 50.000 κρούσματα, η πίεση στο ΕΣΥ δεν έφτασε στα εφιαλτικά σημεία του πρώτου και δεύτερου κύματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μέλη της Επιτροπής σημειώνουν ότι εφόσον πάμε ακόμη καλύτερα τις επόμενες μέρες θα εξετάσουν μια πρώτη «ελάφρυνση» των μέτρων.

Στα τέλη της ερχόμενης βδομάδας – αρχές της μεθεπόμενης- θα έχουμε έναν μέσο όρο κρουσμάτων, που θα κυμανθεί στις 10.000 νέες μολύνσεις και αυτό θα τους δώσει τη δυνατότητα να πάρουν αρχικά πίσω την απαγόρευση της μουσικής.

Και αυτό σε πρώτη φάση και πάντα με εφαρμογή μετά τις 26 Ιανουρίου, ενώ αν πάμε ακόμη καλύτερα δεν αποκλείεται να εισηγηθούν ταυτόχρονα το τέλος της λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης που σήμερα είναι στις 00:00.

Πάντως, υπογραμμίζουν σε όλους τους τόνους ότι όχι μόνο πρέπει ευλαβικά να τηρούμε τα μέτρα προστασίας, αλλά και να τηρούμε στο ακέραιο όλες τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σε περίπτωση που έχουμε συμπτώματα ή βγει θετικό ένα rapid test ή το PCR.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα