Νέες ανακοινώσεις αναμένονται σήμερα για τους ελέγχους και τις μετακινήσεις εν μέσω γιορτών, με την κυβέρνηση να έχει κάνει σαφή την ανάγκη τήρηση των υφιστάμενων μέτρων για την αποτροπή εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ταυτόχρονα, όπως προειδοποίησε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, «αν κατά την παραμονή των Χριστουγέννων και ανήμερα παρατηρηθούν φαινόμενα μη τήρησης των μέτρων υπάρχει ενδεχόμενο να επιβληθούν αυστηρότερα μέτρα για τις αντίστοιχες μέρες της Πρωτοχρονιάς».

Σε αυτό το πλαίσιο τα Χριστούγεννα φαίνεται να αποτελούν ένα τεστ για την τήρηση τόσο του μέτρου της απαγόρευσης της κυκλοφορίας όσο και της συγκέντρωσης έως εννέα ατόμων στα ρεβεγιόν.

Εξάλλου, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης προανήγγειλε  ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν. «Τις επόμενες μέρες θα εξειδικευτούν μέτρα, που θα περιορίσουν στο ελάχιστο τις μετακινήσεις και τη δυνατότητα να κάνουμε καταχρήσεις» γνωστοποίησε χθες και προειδοποίησε ότι «θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι προκειμένου να τηρούνται οι αποφάσεις οι οποίες τελικώς θα ληφθούν».

Όπως αποκαλύπτει το MEGA, στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση, οι αστυνομικοί που θα βρίσκονται στους δρόμους να ελέγχουν όποιον άνθρωπο βρίσκεται εκτός σπιτιού, είτε με αυτοκίνητο, είτε με άλλο μεταφορικό μέσο, από τις 22:15 και μετά.

Άλλωστε, είναι ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δοθεί καμία παράταση στην απαγόρευση κυκλοφορίας, μετά τις 22:00, που ισχύει αυτές τις μέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα