Κορονοϊός: Πολύ σοβαρή η κατάσταση του αρνητή Μητροπολίτη Αιτωλίας

από fimotro

Ιδιαιτέρως σοβαρή είναι η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, καθώς παραμένει διασωληνωμένος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός από τις 2 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του orthodoxtimes παρά τις προσπάθειες του ιατρικού προσωπικού ο Μητροπολίτης δεν ανταποκρίνεται στις θεραπείες που του δίνονται. Η διάγνωση κάνει λόγο για πολυοργανική ανεπάρκεια με βαριά επιδείνωση του αναπνευστικού. Οι γιατροί είναι πολύ συγκρατημένοι ως προς την εξέλιξη της υγείας του.

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό στις 18 Νοεμβρίου, παραμένοντας αρχικά στην οικία του. Στη συνέχεια, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε και κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του σε νοσοκομείο, κάτι το οποίο ο ίδιος αρνούνταν. Τελικά, αποφάσισε να εισαχθεί στο νοσοκομείο του Αγρινίου όπου και διασωληνώθηκε και στις 2 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Ανεμβολίαστος και φανατικός αρνητής του κορονοϊού

Ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς θεωρείται ένας από τους αρνητές των μέτρων για την πρόληψη του κορονοϊού στους ναούς, τη χρήση μάσκας και τον εμβολιασμό. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2020 είχε προκαλέσει, όταν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας (8 Σεπτεμβρίου, Ημέρα των Γενεθλίων της Θεοτόκου) είχε δηλώσει: «Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε…»

Google News

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα