Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Έρευνα του King’s College του Λονδίνου έδειξε ποιοι είναι πιθανότερο να εμφανίσουν μακροχρόνια τα συμπτώματα του κορωνοϊού. Εκτιμάται ότι ένας στους 20 ασθενείς έχει να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα της ασθένειας για πάνω από 8 εβδομάδες.

Πρώτος παράγοντας που έκριναν ότι επηρεάζει την διάρκεια νόσησης είναι η ποικιλία των συμπτωμάτων όταν πρωτοεμφανίζονται.

Σύμφωνα με την έρευνα, όποιος εμφανίσει πάνω από 5 συμπτώματα (π.χ. βήχα, εξάντληση, διάρροια, πονοκέφαλο και απώλεια οσμής) την πρώτη φορά που θα αρρωστήσει με τον ιό, είναι πιθανότερο να πρέπει να τον υποστεί για μεγαλύτερο διάστημα.

Δεύτερος παράγοντας είναι η ηλικία, καθώς οι άνω των 50 διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μακροχρόνιας μόλυνσης με τον κορωνοϊό.

Τρίτος παράγοντας είναι τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει ο ασθενής εκτός του κορωνοϊού.

Επιβεβαιωμένα, μόνο το άσθμα και οι παθήσεις των πνευμόνων μπορούν να παρατείνουν την διάρκεια νόσησης, ενώ δεν είναι σαφές εάν άλλα υποκείμενα νοσήματα δύνανται να επηρεάσουν, εκτός από την σφοδρότητα, και την διάρκεια της ασθένειας.

Τέλος, και ενώ τα περισσότερα κρούσματα και οι θάνατοι από κορωνοϊό αφορούν μέλη του ανδρικού πληθυσμού, εκτιμήθηκε ότι οι γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς στο να ασθενήσουν με τον ιό για μεγάλο χρονικό διάστημα.

ΠΗΓΗ: BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα