Κορωνοϊός: Νέες οδηγίες για όσους επιστρέφουν από τις διακοπές

από fimotro

Μεγάλη ανησυχία για τα νησιά

Σύμφωνα με την Βάνα Παπαευαγγέλου, το «επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε τους τελευταίους 2 μήνες», ενώ «ο δείκτης είναι υψηλός σε πολλά νησιά και τουριστικές περιοχές».

Νέα μέτρα θα πρέπει να εφαρμόσουν οι εκδρομείς που επιστρέφουν από τα νησιά, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται, μαζί με τους διασωληνωμένους και τους νεκρούς.

Σύμφωνα με την Βάνα Παπαευαγγέλου, το «επιδημιολογικό φορτίο αυξήθηκε τους τελευταίους 2 μήνες», ενώ «ο δείκτης είναι υψηλός σε πολλά νησιά και τουριστικές περιοχές».

 

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων τόνισε από την ενημέρωση του υπουργείου Υγείας, πως οι εκδρομείς που επιστρέφουν πρέπει να εφαρμόσουν 4 νέα μέτρα, καθώς η επιδημιολογική εικόνα δεν είναι καλή.

«Αυξημένο είναι το επιδημιολογικό φορτίο στην νησιωτική Ελλάδα, ενώ παρατηρείται μεταφορά φορτίου στην ηπειρωτική Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Έτσι, σημείωσε πως πρέπει να εφαρμοστούν τα εξής τέσσερα νέα μέτρα:

– Διενέργεια τεστ πριν την αποχώρηση

– Περιορισμός κοινωνικών συναναστροφών για 7 μέρες, μετά την επιστροφή

– Αποφυγή συναναστροφής με ηλικιωμένους

– Χρήση μάσκας και τήρηση αποστάσεων

Παράλληλα, η Βάνα Παπαευαγγέλου τόνισε πως οι διασωληνωμένοι και οι νεκροί έχουν αρχίσει να αυξάνονται, όπως και η ηλικία στον μέσο όρο των νέων μολύνσεων.

«Ο μέσος όρος αυξήθηκε και τα κρούσματα εντοπίζονται στις μεγαλύτερες ηλικίες. Τον Ιούλιο οι μολύνσεις σε άτομα άνω των 65 ήταν 3,9%, ενώ τις τελευταίες ημέρες είναι στο 8,3%», σημείωσε μεταξύ άλλων.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα