Κορονοϊός: 91,6% αποτελεσματικό το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V

από fimotro

Το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορονοϊού Sputnik V είναι 91,6% αποτελεσματικό σύμφωνα με τα αποτελέσματα από το τρίτο στάδιο των κλινικών δοκιμών που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό «The Lancent».

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα αποτελέσματα της 3ης φάσης έδειξαν ότι υπάρχει ακόμα ένα αποτελεσματικό εμβόλιο στη μάχη κατά της πανδημίας και δικαιολόγησαν σε κάποιο βαθμό την απόφαση της Μόσχας να κυκλοφορήσει το εμβόλιο προτού γίνουν γνωστά τα τελικά δεδομένα, όπως μεταδίδει το Reuters.

Τα αποτελέσματα συμβαδίζουν με τα δεδομένα για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου που αναφέρθηκαν στα αρχικά στάδια των κλινικών δοκιμών, που γίνονται στη Μόσχα από τον Σεπέμβριο. «Το αποτέλεσμα είναι ξεκάθαρο και η επιστημονική αρχή του εμβολιασμού αποδεικνύεται», αναφέρουν ο καθηγητής Ian Jones από το University of Reading και ο καθηγητής Polly Roy του London School of Hygiene & Tropical Medicine.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα