27 Απριλίου 2024
27 Απριλίου 2024

Κιβωτός του κόσμου: Η Αρχή για το Ξέπλυμα θα ελέγξει τον πακτωλό δωρεών

από fimotro

Δεν έγινε ποτέ κανένας σοβαρός έλεγχος στα οικονομικά της Κιβωτού

Σφίγγει ο κλοιός για τους υπευθύνους της Κιβωτού του κόσμου, ενώ βρίσκεται στη δίνη των αποκαλύψεων. Σύμφωνα με πληροφορίες η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες θα ελέγξει τα πάντα σχετικά με τον πακτωλό δωρεών, θα ανοίξει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων καθώς σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι ιδιωτικές δωρεές μόνο μέσα στο 2022 φτάνουν τα πέντε εκατομμύρια ευρώ.!

Ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν έγινε οικονομικός έλεγχος

Παρά το γεγονός ότι η οργάνωση διαχειρίζεται τέτοιου μεγέθους δωρεές, ο πατήρ Αντώνιος δεν ήθελε να έχει κανέναν έλεγχο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι:
  • Δεν δέχθηκε ποτέ να ελεγχθεί από την Αρχιεπισκοπή. Καθώς είναι ρασοφόρος και γίνεται ο συνειρμός με τον ρόλο που μπορεί να παίζει η  Εκκλησία, τόσο ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος όσο και ο νυν Ιερώνυμος είχαν ζητήσει να γίνει  έλεγχος στις δομές. Αρνήθηκε ο πατέρας Αντώνιος. Δεν ήταν καλά τα νέα που έφταναν στην Αρχιεπισκοπή ειδικά τα τελευταία χρόνια. Μετά τις τελευταίες εξελίξεις ο Ιερώνυμος έβγαλε πολύ σκληρή δήλωση και  έθεσε τον πατέρα Αντώνιο σε αργία. «Η  Εκκλησία ούτε πρόκειται να ανεχθεί, πολλώ δε μάλλον να συγκαλύψει, επαίσχυντες και ειδεχθείς συμπεριφορές και πράξεις, που λερώνουν το ιερό ράσο» τόνισε.
  • Η Κιβωτός του Κόσμου που φιλοξενεί αρκετά παιδιά μεταναστών και προσφύγων, δεν γράφτηκε στο μητρώο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που θα της έδινε μάλιστα και πρόσβαση σε περισσότερα κονδύλια. Όπως εξήγησε στο NEWPOST η υφυπουργός Μετανάστευσης Σοφία Βούλτεψη οι ΜΚΟ με τις οποίες συνεργάζεται το υπουργείο υφίστανται πολλούς ελέγχους, εφόδους, υπάρχει άμεση επαφή με το εξειδικευμένο προσωπικό κλπ. Αν εγγράφονταν στο Μητρώο θα έπρεπε να υποστεί και όλους αυτούς τους ελέγχους. Δεν γράφτηκε στο Μητρώο ούτε και όταν ζήτησε να φιλοξενήσει ασυνόδευτα παιδιά από την Ουκρανία και αρνήθηκε το υπουργείο να του αναθέσει μια τέτοια ευθύνη.
  • Η Περιφέρεια Αττικής που ελέγχει αυτές τις δομές, εξετάζει κυρίως τις εγκαταστάσεις των κτιρίων, τον αριθμό των παιδιών σε κάθε τάξη, εάν η ψυχολόγος που επισκέπτεται τα παιδιά μία φορά την εβδομάδα  έρχεται κανονικά κλπ. Είναι ένας τυπικός έλεγχος αφού για τα υπόλοιπα,  τις ευθύνες έχουν άλλα υπουργεία σε ένα δαιδαλώδες σύστημα αρμοδιοτήτων.
«Η προσοχή όλων μας πρέπει να είναι και είναι στραμμένη στην ασφάλεια των παιδιών που διαμένουν στη δομή, που διαμένουν στην Κιβωτό» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. «Τα παιδιά πρέπει να έχουν τη μέγιστη δυνατή προστασία, εντός της δομής, όποια εξέλιξη και αν έχει αυτή η υπόθεση που μας έχει ευαισθητοποιήσει όλους» τόνισε.
«Ο νόμος ισχύει για όλους, χωρίς εξαιρέσεις και οι Αρχές λειτουργούν χωρίς να επιφυλάσσουν διακριτική μεταχείριση σε κανέναν» τόνισε.
«Με βάση την διάταξη που ψηφίσαμε το 2022, θα προχωρήσουμε στην άμεση αντικατάσταση της διοίκησης γιατί, ναι μεν η υπόθεση είναι στην δικαιοσύνη αλλά πρέπει να δει κανείς πως θα συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία της δομής. Λειτουργούσε στο μεγαλύτερο ποσοστό με χορηγίες ιδιωτών και οφείλει η κυβέρνηση να μην διακινδυνεύσει την λειτουργία της».
Το μαχαίρι φαίνεται να μπαίνει βαθιά στο κόκκαλο και κανείς δεν ξέρει μέχρι που θα φτάσει και τι θα βγάλει αφού διάφορες δομές επιχείρησαν να αποκαταστήσουν το κράτος και το έκαναν ανεξέλεγκτα.

Μετά την απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για ξήλωμα του Δ.Σ της «Κιβωτού του κόσμου», στο οποίο πρόεδρος  ήταν η πρεσβυτέρα του πατέρα Αντώνιου, είναι θέμα ωρών ή 24ωρων να τοποθετηθεί το νέο που θα έχει προσωρινό αλλά ουσιαστικό χαρακτήρα. Ο στόχος είναι ο πρόεδρος να είναι πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και τα μέλη του ΔΣ να έχουν μια βαρύτητα ώστε να μπορούν:

  •  Να επιτύχουν μια ευρυθμία στη λειτουργία της δομής για το καλό των παιδιών που φιλοξενούνται και τώρα βρίσκονται σε μεγάλη αβεβαιότητα.
  • Να πείσουν τους δωρητές ότι δεν πρέπει να αποχωρήσουν και τα χρήματα τους θα συνεχίσουν να βοηθούν τα ευάλωτα παιδιά.
  • Ταυτόχρονα αναμένεται να ακολουθήσει  ένα γενναίο ξεσκόνισμα σε ότι αφορά στη λειτουργία της Κιβωτού από τα οικονομικά μέχρι τις «παιδαγωγικές μεθόδους» που χρησιμοποιούσαν ο πατήρ Αντώνιος και οι συνεργάτες του, η επιλογή του προσωπικού και άλλα.
Σήμερα οι δομές της «Κιβωτού του κόσμου» φιλοξενούν 137 παιδιά και υποστηρίζουν ακόμη 400 άτομα που είναι συνοδοί ωφελημένοι, όπως ονομάζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα