Καθαρό προβάδισμα με 3,2% της ΝΔ, εν μέσω πένθους για τα Τέμπτη

από fimotro

Δεν εισπράττει σχεδόν τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την οργή του κόσμου για το δυστύχημα (κάρτες)

Στις 3,2 μονάδες κινείται η διαφορά στην πρόθεση ψήφου υπέρ της ΝΔ με την αναγωγή επί των εγκύρων στη μέτρηση της MRB που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Open σε μια περίοδο εξαιρετικά αρνητική για το κυβερνητικό κόμμα. Το εντυπωσιακό και σε αυτή τη μέτρηση ότι δεν εισπράττει σχεδόν τίποτα ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά την οργή του κόσμου.

Η «ακτινογραφία» των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων. Η σημερινή δύναμη των κομμάτων. Πόσο έχουν αλλάξει οι συσχετισμοί; Τι πιστεύουν οι πολίτες για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη; Ποιοι ευθύνονται;

Αξιολόγηση της στάσης της κυβέρνησης, του πρώην υπουργού Μεταφορών Κ. Καραμανλή, των κομμάτων και των ΜΜΕ.

Δημοσκόπηση MRB – Πώς αξιολογούν τη στάση της κυβέρνησης και του Κώστα Αχ. Καραμανλή

Το 62,5% αξιολογεί πολύ ή αρκετά αρνητικά τη στάση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη συγγνώμη που διατυπώθηκε για το δυστύχημα, ενώ το 27,5% την αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά.

4

Το 54,9% αξιολογεί αρνητικά ή πολύ αρνητικά τη στάση του πρώην υπουργού Μεταφορών Κώστα Αχ. Καραμανλή, ενώ το 34,5% θετικά και μάλλον θετικά.

5

Πώς αξιολογούν τη στάση του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ

Το 30,1% αξιολογεί θετικά τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα αναφορικά με το δυστύχημα ενώ το 51,7% την αξιολογεί αρνητικά ή πολύ αρνητικά.

6

Δημοσκόπηση MRB – Τα συναισθήματα που κυριαρχούν – Πώς αποτιμούν τη δημοσιογραφική κάλυψη του δυστυχήματος

Σε ερώτηση για το ποιες λέξεις εκφράζουν περισσότερο τους Έλληνες για το παρόν και το μέλλον της χώρας, το 63,4% απαντά πως αισθάνεται οργή, το 37,3% παραίτηση/απογοήτευση, το 35% φόβο, ελπίδα το 23,1%, περηφάνεια το 10,3% και σιγουριά το 7,5%.

Το 62,9% αξιολογεί αρνητικά ή πολύ αρνητικά τον τρόπο που κάλυψαν τα ΜΜΕ το δυστύχημα, και το 28,9% αξιολογεί θετικά ή πολύ θετικά τη δημοσιογραφική κάλυψη της τραγωδίας.

7

Πόσο θα επηρεαστεί η ψήφος από την τραγωδία;

55,66% του εκλογικού σώματος δηλώνει πως θα επηρεαστεί πολύ.

8

Δημοσκόπηση MRB – Η πρόθεση ψήφου

Στο «πολιτικό ζουμί», που αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ καταλαμβάνει το 27,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 24,5% το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 9%, το ΚΚΕ 5,1%, η Ελληνική Λύση 4,4%, το ΜέΡΑ25 3,9% και το κόμμα του κατάδικου Ηλία Κασιδιάρη, 4%

Αδιευκρίνιστη ψήφος στο 17,4%

1

2 1

Με αναγωγή επί των εγκύρων

Η ΝΔ καταλαμβάνει το 30,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ το 27,2% το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ 10%, το ΚΚΕ 5,7%, η Ελληνική Λύση 5%, το ΜέΡΑ25 4,3% και το κόμμα Κασιδιάρη, 4,4%

Αναποφάσιστοι: 8,3%

Δημοσκόπηση MRB – Ο καταλληλότερος πρωθυπουργός

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ο πρωθυπουργός καταλαμβάνει το 33,8%, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης το 28,8% με πολύ υψηλό το ποσοστό του… κανενός.

9

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα