Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Πέμπτης (3/2) ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, ο οποίος φέρεται να είναι εκ των δραστών της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη.

Ακόμη δεν έχει διαπιστωθεί αν ήταν εκείνος που τον μαχαίρωσε ή αν ήταν μόνο εκείνος που μαχαίρωσε, καθώς η έρευνα συνεχίζεται και αναμένονται και τα αποτελέσματα από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για το μαχαίρι καράμπιτ που βρέθηκε στο σημείο και ενδεχομένως χρησιμοποιήθηκε στον φόνο.

Καράμπιτ: Αυτό είναι το «όπλο» που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία

Το karambit ή kerambit, kurambik ή karambiak είναι ένα μικρό ινδονησιακό κυρτό μαχαίρι που μοιάζει με νύχι. Είναι ένα από τα όπλα που χρησιμοποιούνται συνήθως στο pencak silat (ινδονησιακές πολεμικές τέχνες).π

Όπως με τα περισσότερα όπλα της περιοχής, ήταν αρχικά ένα γεωργικό εργαλείο. Είναι μια μικρότερη παραλλαγή των δρεπανιών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Καθώς με την πάροδο των ετών μετατρεπόταν σε όπλο, η λεπίδα έγινε πιο κυρτή για να μεγιστοποιήσει τη δυνατότητα κοπής.

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές του karambit. Το μήκος της λεπίδας μπορεί να διαφέρει ενώ ορισμένα δεν έχουν προστατευτικό δακτύλων και μερικά διαθέτουν δύο λεπίδες, μία σε κάθε πλευρά της λαβής. Επιπλέον, το σύγχρονο καράμπιτ μπορεί να έχει καρφί ή σπιρούνι στο μπροστινό ή στο πίσω μέρος του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα