Κανένα σοβαρό στοιχείο για την “λίστα Πέτσα” δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής

από fimotro

Από τον περασμένο μήνα βρίσκονται στα χέρια της Οικονομικής Εισαγγελίας οι καταγγελίες για την αποκαλούμενη “λίστα Πέτσα”, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει προκύψει κάποια σοβαρή εμπλοκή ή κάποιο στοιχείο που να ενοχοποιεί πολιτικά πρόσωπα..

Σύμφωνα, με δικαστικές πηγές ήδη ερευνάται από την οικονομική εισαγγελία η αναφορά που είχαν καταθέσει στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου 48 πρόσωπα, μεταξύ αυτών δημοσιογράφοι, καθηγητές Πανεπιστημίων, καλλιτέχνες καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι καταγγελίες στρέφονταν και κατά πολιτικών προσώπων με αποτέλεσμα το σκέλος της αναφοράς που αφορούσε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υφυπουργού Στέλιου Πέτσα και του υφυπουργού Οικονομικών Θεόδωρου Σκυλακάκη να έχει διαβιβαστεί από τον Μάιο στη Βουλή.

Οι καταγγελίες αναφέρονταν σε κατασπατάληση εκατομμυρίων ευρώ, αδιαφάνεια και μεροληψία, με στόχο τη χειραγώγηση των ΜΜΕ, συνεπώς το ερευνώμενο αδίκημα είναι της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

Αντίστοιχα, σχετικά μετά τους εκπροσώπους της εταιρίας που ανέλαβε να κάνει την κατανομή των κονδυλίων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για την διαφημιστική καμπάνια σχετικά με την COVID-19 διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από τη διεύθυνση ερευνών οικονομικού εγκλήματος.

Τα φυσικά πρόσωπα ελέγχονται για συνέργεια σε απιστία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα