Ιταλία: Η αξία του Κολοσσαίου εκτιμάται στα 77 δισ. ευρώ

από fimotro

Η Deloitte καταρτίζει την αξιολόγησή της για το πιο εμβληματικό μνημείο της Ρώμης

Το Κολοσσαίο, το πιο εμβληματικό μνημείο της Ρώμης, μπορεί να προσθέτει περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ (1,4 δισεκατομμύρια δολάρια) στο ΑΕΠ της Ιταλίας κάθε χρόνο, αλλά η συνολική του αξία είναι πολύ υψηλότερη από αυτό. Η Deloitte LLP εκτιμά ότι η αξία του Κολοσσαίου είναι στα περίπου 77 δισεκατομμύρια ευρώ (79 δισεκατομμύρια δολάρια).

«Αυτή η αξία γίνεται αντιληπτή από τους περισσότερους Ιταλούς, και όχι μόνο αυτούς που την επισκέπτονται», ανέφερε η εταιρεία συμβούλων σε έκθεση που δημοσιεύθηκε πρόσφατα.

Ενώ ο υπολογισμός της οικονομικής συνεισφοράς του Αμφιθεάτρου Flavian, όπως είναι επίσημα γνωστό το Κολοσσαίο, είναι αρκετά εύκολος – υπολογίζεται προσθέτοντας την άμεση αξία των εισιτηρίων που πωλήθηκαν με την εκτίμηση του αντίκτυπου που έχουν οι επισκέπτες του σε άλλες επιχειρήσεις – ο προσδιορισμός της αξίας του κάθε άλλο παρά εύκολος είναι.

Η Deloitte καταρτίζει την αξιολόγησή της με βάση μια έρευνα στην οποία ρωτά τους ανθρώπους πόσο είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν για να διατηρήσουν ένα περιουσιακό στοιχείο ή υπηρεσία, παρόλο που «δεν το χρησιμοποιούν άμεσα, δεν μπορούν να επωφεληθούν έμμεσα από αυτό και μπορεί να μην προγραμματίσουν οποιαδήποτε μελλοντική χρήση του για τον εαυτό τους ή τους άλλους».

Οι πολίτες της Ρώμης απάντησαν ότι είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κατά μέσο όρο 90 ευρώ ο καθένας, ενώ υπόλοιποι Ιταλοί 57 ευρώ.

Το Κολοσσαίο είναι το μνημείο με τις περισσότερες επισκέψεις της Ιταλίας, προσελκύοντας περίπου 7 εκατομμύρια τουρίστες το 2019. Ο Όμιλος Tod’s χρηματοδότησε την αποκατάσταση του μνημείου ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ το 2011-2016.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα