Ισπανία: Πακέτο βοήθειας 11 δισ. ευρώ για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Το υπουργικό συμβούλιο της Ισπανίας ενέκρινε πακέτο ελάφρυνσης, ύψους 11 δισ. ευρώ, για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, από τα οποία τα 7 δισ. ευρώ αποτελούν άμεση βοήθεια, με σκοπό να τις βοηθήσει να αντέξουν την οικονομική κρίση που έχει προκαλέσει ο κορωνοϊός.

Σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση, το πακέτο περιλαμβάνει επίσης 3 δισ. ευρώ για εθελοντικές αναδιαρθρώσεις χρέους δανείων με κρατική εγγύηση που έχουν χορηγηθεί στις πληγείσες από την κρίση εταιρείες -πολλές από τις οποίες ανήκουν στον μεγάλης σημασίας τουριστικό τομέα-, ενώ 1 δισ. ευρώ θα δοθεί με τη μορφή κεφαλαιακών ενισχύσεων.

«Η διάρκεια και ο οικονομικός αντίκτυπος της πανδημίας αυξάνουν τον κίνδυνο της υπερχρέωσης… Ενεργώντας τη σωστή στιγμή, θα αποφύγουμε ένα μεγαλύτερο κόστος στο μέλλον», δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνιο, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Οι διαγραφές χρέους θα είναι ένα μέτρο τελευταίας καταφυγής, είπε.

Βοήθεια στις εταιρείες καταλυμάτων για το υπερβολικό χρέος τους

Το πακέτο ελάφρυνσης αποσκοπεί κυρίως στο να βοηθήσει εταιρείες του τομέα καταλυμάτων να μειώσουν το υπερβολικό χρέος που ανέλαβαν για να αντιμετωπίσουν τον αντίκτυπο των περιορισμών στον τουρισμό και γενικότερα την κινητικότητα το περασμένο έτος και να ενισχύουν τη φερεγγυότητά τους.

Στο πλαίσιο της ενισχυμένης στήριξης του τουριστικού κλάδου, το σκέλος της άμεσης βοήθειας περιλαμβάνει 2 δισ. ευρώ για εταιρείες σε Βαλεαρίδες και Κανάριους Νήσους, τις δύο περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τη βουτιά του τουρισμού. Αμεση βοήθεια ή επιχορηγήσεις (grants) θα διοχετευθούν μέσω των ισπανικών περιφερειών, υπό την επίβλεψη της φορολογικής διοίκηση της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα