ΗΠΑ: Η μεγάλη πορεία της απόγνωσης

από fimotro

Μικρά παιδιά, έγκυες και άτομα με ειδικές ανάγκες…Περπατούν νυχθημερόν αφυδατωμένοι και πεινασμένοι προς τα σύνορα ΗΠΑ – Μεξικού, όπου ο Τραμπ ετοιμάζεται να στήσει μπλόκο.

Στα πρόσωπά τους είναι ζωγραφισμένη η απόγνωση και ο φόβος.

Επί τέσσερις ημέρες, πάνω από επτά χιλιάδες μετανάστες ταξιδεύουν βόρεια προς τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, αναζητώντας ένα ασφαλές καταφύγιο κι ένα καλύτερο αύριο.

Την ίδια ώρα ο Τραμπ σχεδιάζει να απαγορεύσει την είσοδο χιλιάδων μεταναστών στις ΗΠΑ, ώστε να μην τους επιτραπεί να ζητήσουν άσυλο,όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα αμερικανικής εφημερίδας.

Στο μεταξύ, οι εικόνες με τους μετανάστες που κάνουν το γύρο του διαδικτύου συγκλονίζουν: στο καραβάνι μεταναστών υπάρχουν μικρά παιδιά, έγκυες γυναίκες και άτομα με ειδικές ανάγκες που περπατούν όλη την ημέρα.Κοιμούνται στο έδαφος, είναι αφυδατωμένοι, πεινασμένοι και σταματούν όπου μπορούν για να ανακουφιστούν.Υπάρχουν κάποιοι που δεν αντέχουν και καταρρέουν στο έδαφος.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο ABC , δημοσιογράφος του οποίου έχει γίνει η σκιά των ταλαιπωρημένων μεταναστών,«τουλάχιστον στη φτωχή πόλη Huixtla υπήρξαν λίγες φορητές τουαλέτες. Συνολικά δέκα για να εξυπηρετήσουν πάω από επτά χιλιάδες μετανάστες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα