ΗΠΑ: Από… κόσκινο η Trump Media για πιθανή νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

από Philippos

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς άρχισαν να εξετάζουν δύο δάνεια συνολικού ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν γραφτεί στην Trump Media, μέσω της Καραϊβικής, από δύο σκοτεινές οντότητες που και οι δύο φαίνεται να ελέγχονται εν μέρει από τη σχέση ενός συμμάχου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Νέα Υόρκη που συμμετείχαν στην ποινική έρευνα για την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης του Ντόναλντ Τραμπ πέρυσι, άρχισαν να εξετάζουν εάν παραβίαζε νόμους περί νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες σε σχέση με την αποδοχή 8 εκατομμυρίων δολαρίων με ύποπτους ρωσικούς δεσμούς, αναφέρουν πηγές στον Guardian.

Η εταιρεία Trump Media, στην οποία ανήκει η πλατφόρμα Truth Social, αρχικά τέθηκε υπό ποινική έρευνα για τις προετοιμασίες της για πιθανή συγχώνευση με μια εταιρεία λευκών επιταγών που ονομάζεται Digital World, η οποία αποτέλεσε επίσης αντικείμενο προηγούμενης έρευνας από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Προς τα τέλη του περασμένου έτους, οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς άρχισαν να εξετάζουν δύο δάνεια συνολικού ύψους 8 εκατομμυρίων δολαρίων που είχαν γραφτεί στην Trump Media, μέσω της Καραϊβικής, από δύο σκοτεινές οντότητες που και οι δύο φαίνεται να ελέγχονται εν μέρει από τη σχέση ενός συμμάχου του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ανέφεραν οι πηγές.

Η διευρυμένη φύση της ποινικής έρευνας, η οποία δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως, απειλεί να καθυστερήσει την ολοκλήρωση της συγχώνευσης μεταξύ της Trump Media και της Digital World, η οποία θα παρείχε στην εταιρεία και την Truth Social κεφάλαιο έως και 1,3 δισ. δολάρια, καθώς και την είσοδό της στο χρηματιστήριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα