Ικανοποίηση στους ταξιδιωτικούς οργανισμούς για το Πράσινο Πιστοποιητικό

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Υπέρ του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού που πρότεινε η Κομισιόν τάσσονται δεκάδες ταξιδιωτικοί οργανισμοί και φορείς του τουρισμού.

Η συμμαχία European Tourism Manifesto εξέδωσε ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο περισσότεροι από 60 ταξιδιωτικοί και τουριστικοί οργανισμοί στηρίζουν την πρωτοβουλία για το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό. Οι οργανισμοί αυτοί, μάλιστα, ζητούν την άμεση εφαρμογή του σχεδίου, ώστε να είναι όλα έτοιμα για το προσεχές καλοκαίρι.

Το ανακοινωθέν της συμμαχίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η συμμαχία European Tourism Manifesto χαιρετίζει θερμά την πρόταση της Κομισιόν να καθιερώσει ένα κοινό, διαλειτουργικό και αμοιβαία αναγνωρισμένο Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό. Αυτή η ψηφιακή απόδειξη ότι ένα άτομο έχει εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού, έχει αναρρώσει από τον ιό ή έχει αρνητικό τεστ, θα οδηγήσει στην ασφαλή, ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών και στην επανεκκίνηση των ταξιδιών και του τουρισμού στην Ευρώπη».

Στο ανακοινωθέν επισημαίνεται, επιπλέον, ότι αρκετές ευρωπαϊκές χώρες που προσφέρουν τη δυνατότητα εισόδου στην επικράτειά τους αν ο ταξιδιώτης φέρει παρόμοιο αποδεικτικό. «Αναμένουμε να ακολουθήσουν περισσότερες χώρες όσο προχωρούν οι εμβολιασμοί και η υγειονομική κατάσταση βελτιώνεται. Ο συντονισμός στην ΕΕ είναι επομένως ζωτικής σημασίας για την αποφυγή κατακερματισμένων ενεργειών, με 27 διαφορετικά πιστοποιητικά που θα καλύπτουν τις εξετάσεις, τον εμβολιασμό και την ανοσία», προστίθεται στη συνέχεια.

Η συμμαχία European Tourism Manifesto καλεί το Ευρωκοινοβούλιο και το Συμβούλιο να εγκρίνουν άμεσα την πρόταση της Κομισιόν για το Ψηφιακό Πράσινο Πιστοποιητικό «και όλα τα μέλη να διασφαλίσουν την ταχεία εφαρμογή του. Επιπλέον καλεί να συνεργαστεί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον ΟΟΣΑ και άλλους διεθνείς οργανισμούς για να βρει μια παγκόσμια λύση για την ψηφιοποίηση των αρχείων εμβολιασμού, δοκιμών και ανοσίας για την διευκόλυνση των διεθνών ταξιδιών όταν το επιτρέψει η επιδημιολογική κατάσταση».

Η ανακοίνωση καταλήγει ως εξής:
«Ο ευρωπαϊκός τομέας των ταξιδιών και του τουρισμού ενθαρρύνεται από την πρόταση της Κομισιόν, όμως αυτή η πρωτοβουλία από μόνη της δεν θα είναι αρκετή. Η συμμαχία ην επείγουσα ανάγκη να αναπτυχθεί ένας συγκεκριμένος οδικός χάρτης της ΕΕ, ακολουθώντας μια προσέγγιση βάσει κινδύνου και βάσει δεδομένων, για τον προσδιορισμό των συνθηκών και των σεναρίων υπό τα οποία οι τρέχοντες ταξιδιωτικοί περιορισμοί θα μπορούσαν να χαλαρώσουν και να αρθούν με συντονισμένο τρόπο σε ολόκληρη την ΕΕ και πέραν αυτής».

Πάγια αιτήματα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας είναι:
• Δημιουργία μιας ειδικής ομάδας της ΕΕ σε συνεργασία με την τουριστική βιομηχανία και τους κοινωνικούς εταίρους για την αποκατάσταση των ταξιδιών και του τουρισμού
• Συντονισμός των ταξιδιωτικών περιορισμών και απαιτήσεων
• Καθορισμός εναρμονισμένου πλαισίου στην ΕΕ για τεστ που σχετίζονται με ταξίδια και σε προσιτό κόστος
• Συντονισμένη επαναλειτουργία των τουριστικών δραστηριοτήτων, για παράδειγμα με βάση την καθοδήγηση της ΕΕ για τη σταδιακή επανάληψη των τουριστικών υπηρεσιών που εκδόθηκε στις 13 Μαϊου 2020.

«Αποδεικνύοντας τον επείγοντα χαρακτήρα της ανάγκης για ένα κοινό πλαίσιο στην ΕΕ, μια πρόσφατη μελέτη αποκάλυψε την έντονη απαίτηση μεταξύ των Ευρωπαίων να συνεχίσουν τα ταξίδια με το 54% να έχει στόχο να κάνει ένα ταξίδι πριν από το τέλος Ιουλίου 2021, ενώ το 41% ​​των ερωτηθέντων επιθυμεί να ταξιδέψει σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα