Αυστραλία: Εκατοντάδες ποντίκια στέλνουν ανθρώπους στο νοσοκομείο

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Μια καινούργια «επιδημία» μαστίζει την Αυστραλία, καθώς εκατοντάδες ποντίκια έχουν κατακλύσει τις αγροτικές περιοχές της χώρας, στέλνοντας μάλιστα στο νοσοκομείο 3 ανθρώπους.

Τα τρωκτικά, ποντίκια αλλά και αρουραίοι, εισβάλλουν, πέρα από τα χωράφια, ακόμη και σε σπίτια, ξενοδοχεία και νοσοκομεία.

Ιδιαίτερα όσον αφορά τα νοσοκομεία, όπου ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος, οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης ή εξολόθρευσης των επιδρομέων είναι έντονες και περιλαμβάνουν τη χρήση μυοκτόνων και παγίδων, καθώς και το σφράγισμα σε παράθυρα και πόρτες προκειμένου να αναχαιτιστεί η…εισβολή.

Τουλάχιστον 3 άνθρωποι, οι οποίοι βρίσκονταν ήδη στο νοσοκομείο για διαφορετικούς λόγους, δαγκώθηκαν άσχημα από τα ποντίκια και χρειάστηκε να λάβουν την κατάλληλη θεραπεία.

Επιπλέον, την επανεμφάνισή της έκανε και η λυμφοκυτική χοριομηνιγγίτιδα, μια ασθένεια που μεταδίδεται από τα ποντίκια.

Σύμφωνα με την Πρισίλλα Στάνλεϊ, επικεφαλής του τμήματος υγείας της Νέας Νοτίου Ουαλίας στη δυτική Αυστραλία, στην περιοχή έγινε αναφορά ενός κρούσματος της σπάνιας αυτής νόσου.

«Η νόσος συνδέεται με τα ποντίκια, αλλά είναι εξαιρετικά σπάνια», λέει η Στάνλεϊ.

«Ένα από τα κύρια συμπτώματά της είναι η ερυθρότητα και ο πόνος στα μάτια».

Όσον αφορά τα χωράφια και τις καλλιέργειες, τα ποντίκια έχουν προκαλέσει ιδιαίτερα μεγάλο πρόβλημα στους γεωργούς, καθώς καταστρέφουν μαζικά τις σοδειές τους.

«Οι αρουραίοι αποτελούν ακόμα μικρό προβληματάκι, αλλά τα ποντίκια έχουν καταντήσει επιδημία», σχολιάζει ένας αγρότης, ο Άλαν Μπράουν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας γνωστός του έχασε σοδειά αξίας 200.-300.000 δολαρίων εξαιτίας του φαινομένου.

Ένας άλλος αγρότης, ο Ρότζερ Γουντς, έλαβε ειδική άδεια προκειμένου να ψεκάσει μεγάλη αγροτική έκταση με ποντικοφάρμακο, με τη βοήθεια ενός drone.

«Είναι ένα φαινόμενο που περιμένουμε να χειροτερεύσει και άλλο, προτού αρχίσει να καλυτερεύει», σχολιάζει ξανά ο Μπράουν.

«Οι συνθήκες για την αναπαραγωγή των τρωκτικών είναι τώρα ιδανικές. Ένα θηλυκό ποντίκι μπορεί να γεννά έως και κάθε 3 εβδομάδες. Πρέπει να κάνουμε υπομονή».

ΠΗΓΗ: The Guardian 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα