Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


H Νιόβη Ρίγκου είναι η νέα επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα. “Η Ευρώπη, η Ελλάδα, η Αθήνα και η Επιτροπή είναι όλες γένους θηλυκού” ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς εκφράζοντας τα συγχαρηρήριά του. Ειδικότερα, ο κ. Σχοινάς σημείωσε: “Συγχαρητήρια στην άξια, έμπειρη συνάδελφο Νιόβη Ρίγκου για τον σημερινό διορισμό της από το Κολλέγιο των Επιτρόπων ως επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Επιτροπής στην Αθήνα. Η Ευρώπη, η Ελλάδα, η Αθήνα και η Επιτροπή είναι όλες γένους θηλυκού. Καλή επιτυχία στη Νιόβη και στη δυναμική ομάδα στην Αθήνα”.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Κομισιόν, η κ. Ρίγκου από το 2014 εργάζεται στη Διεύθυνση Πολιτικής Δικαιοσύνης και Κράτους Δικαίου, όπου διορίστηκε ως επικεφαλής του τομέα το 2018. Από το 2002, εργάζεται στη Γενική Διεύθυνση Δικαιοσύνης. Εισήλθε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το 1989, στη Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Αγοράς, όπου εργάστηκε για τον προγραμματισμό και το συντονισμό του προγράμματος “Διάλογος με τους πολίτες”. Εργάστηκε κυρίως για την πρώτη εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των πολιτών στην ενιαία αγορά. Προηγουμένως, εργάστηκε για την εναρμόνιση του εταιρικού δικαίου. Η Νιόβη Ρίγκου είναι δικηγόρος. Aποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το Πανεπιστήμιο του Παρισιού I Panthéon-Sorbonne όπου ειδικεύτηκε στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα