Η Heineken μειώνει 8.000 θέσεις εργασίας λόγω της κρίσης από την πανδημία

από fimotro

Η Heineken σκοπεύει να περικόψει 8.000 θέσεις εργασίας, καθώς οι εργασίες της ζυθοποιίας έχουν πληγεί λόγω των lockdowns και των κλειστών μπαρ και εστιατορίων.

Οι μειώσεις προσωπικού, που ανέρχονται σχεδόν στο 1/10 του εργατικού δυναμικού της, εντάσσονται στο πλαίσιο τους σχεδίου της για την εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ (2,4 δισεκατομμύρια δολάρια) έως το 2023, δήλωσε η Heineken την Τετάρτη. Περίπου το 1/5 των θέσεων εργασίας στα κεντρικά γραφεία της ζυθοποιίας πρόκειται να καταργηθούν το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

«Από την πλευρά της παραγωγικότητας, χρειαζόμαστε λίγο μεγαλύτερη παρέμβαση, και αυτό δεν πρέπει να σταματήσει το 2023», δήλωσε τηλεφωνικά ο Διευθύνων Σύμβουλος Dolf van den Brink.

Η δεύτερη μεγαλύτερη ζυθοποιία παγκοσμίως μετά την Anheuser-Busch InBev NV περιέγραψε ακόμη πρόσθετες στρατηγικές πρωτοβουλίες στο πλαίσιο του προγράμματος ανάκαμψης που ξεκίνησε πέρυσι, συμπεριλαμβανομένου του στόχου για λειτουργικό περιθώριο 17% έως το 2023. Αυτό θα ευθυγραμμίσει την κερδοφορία με τα επίπεδα που επιτεύχθηκαν πριν από την πανδημία.

Η μετοχή της εταιρείας υποχώρησε κατά 2,1% το πρωί στο χρηματιστήριο του Άμστερνταμ. Κατά το 2020 ο τίτλος σημείωσε πτώση 6%.

Πρόκειται για τα πρώτα αποτελέσματα που ανακοίνωσε η εταιρεία υπό την ηγεσία του νέου CEO της, ο οποίος πήρε το βάπτισμα του πυρός σε μία δύσκολή συγκυρία λόγω της πανδημίας.

Στην Ευρώπη, η Heineken εκτιμά ότι περίπου το 1/3 των μπαρ με τα οποία συνεργάζεται ήταν κλειστά το 2020. Η εταιρεία είχε ανακοινώσει την περικοπή θέσεων εργασίας πέρυσι το φθινόπωρο, χωρίς να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό μειώσεων.

Πέρυσι οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 11,9% σε οργανική βάση, πτώση μεγαλύτερη από το 10,9% που ανέμεναν οι αναλυτές.

Η ζυθοποιία αναμένει ότι οι επιχειρηματικές συνθήκες θα αρχίσουν να βελτιώνονται το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Την περασμένη εβδομάδα, η ανταγωνίστρια Carlsberg δήλωσε ότι τα κέρδη της θα αυξηθούν μεταξύ 3% και 10%, αλλά επισήμανε ότι οι ετήσιες εκτιμήσεις τις οποίες είναι υποχρεωμένη να δημοσιεύσει, είναι εξαιρετικά αβέβαιες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα