Η Δημοκρατία δεν εκδικείται

από fimotro

«Οι Έλληνες πολιτικοί μονίμως έχουν ως επάγγελμα τη σωτηρία της πατρίδας, γι αυτό και αποφεύγουν επιμελώς να τη… σώσουν. Μετά τη σωτηρία, δεν θα έχουν… επάγγελμα». Γιώργος Σουρής

Γράφει ο Ξενοφών Α. Ξενοφώντας

Παρακολουθώντας με προσοχή την εκλογική μάχη μεταξύ των κομμάτων και συνασπισμών ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου και τις αλληλοκατηγορίες μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων με βαριές εκφράσεις  μεταξύ τους, νιώθω ότι  εισπνέω ένα κλίμα μίσους, χάους και  τρομοκρατίας, όπως σε τριτοκοσμικές χώρες η ολοκληρωτικά καθεστώτα με φυλακίσεις και θανατικές ποινές. Η αν θέλετε Μεσαίωνα η Βυζάντιο, ακόμη και την εποχή του Νέρωνα!

Τα δεκάλεπτα των κομμάτων και τα διαφημιστικά μηνύματα που μεταδίδονται δωρεάν από όλα τα ΜΜΕ, επιβεβαιώνουν με ήχο και εικόνα τα όσα συμβαίνουν γύρω μας μέσα από τα πλάνα που έχουν επιλέξει. Εκτελέσεις βιασμοί απάτες, διαδηλώσεις, υποκλοπές, καταστροφές και συμμορίες εμφανίζονται στις οθόνες μας, ενώ αρχηγοί κομμάτων, και πολιτικά πρόσωπα, μιλάνε για μαχαιροβγάλτες, δολοφόνους μορφώματα και φυλακισμένους που επιδιώκουν την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος της χώρας μας.

Και εάν συμβαίνουν όλα αυτά τι έκανε η κυβέρνηση και όσοι κυβέρνησαν αυτόν τον τόπο; Λίγο πριν τις εκλογές να αποκλείσουν τρία κόμματα της δεξιάς η ακροδεξιάς, διότι αυτοί οι συνδυασμοί είναι η πληγή της Ελλάδας και βαρύνονται με όλα τα δεινά… που περνάει αυτή η χώρα.

Το ένα από τα τρία ακροδεξιά κόμματα που αποκλείστηκαν μάλιστα-όπως αναφέρουν- βαρύνεται λέει, με όλες τις κατηγορίες του ποινικού κώδικα, σαν μια εγκληματική οργάνωση που γεννήθηκε ποτέ στην Ελλάδα από τη σύσταση του ελληνικού κράτους μέχρι σήμερα, χωρίς να ερευνήσουν τους λόγους για τους οποίους μια σημαντική μερίδα ελλήνων στράφηκε σε αυτόν τον πολιτικό φορέα.

Όταν δικαζόταν  πρωτόδικα το «κόμμα» – συμμορία «εγκληματική οργάνωση» την ονόμασαν, στο τριμελές εφετείο(δεν είχε γίνει το ίδιο με τη δολοφονία Τεμπονέρα στην Πάτρα στις 8 Ιανουαρίου 1991, με ρόπαλα, τσιμεντόλιθους και καντρόνια από τους ροπαλοφόρους της ΟΝΝΕΔ και τη ΝΔ, και το ξύλο που έδιναν. να μην αναφέρουμε ονόματα δεν ήταν εγκληματική οργάνωση), με κατηγορίες της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, ένας εισαγγελέας που προήχθη στο ανώτατο αξίωμα της δικαιοσύνης συνέταξε το κατηγορητήριο εις βάρος τους.

Τρεις δικαστίνες, ολοκλήρωσαν την καταδικαστική απόφαση και προήχθησαν και αυτές στο ανώτατο δικαστικό αξίωμα. Εδώ δεν χρειάζεται να είσαι τόσο «βλαξ» για να καταλάβεις τι ακριβώς συμβαίνει.

Όταν κατά τη διάρκεια της δίκης συγκεντρώνονται μερικές εκατοντάδες η χιλιάδες αριστεριστές και «αγανακτισμένοι» να δικάσουν τους αιμοσταγείς  «εγκληματίες και δολοφόνους»,αναφωνούν κραυγάζοντας: Βαραβάν, βαραβάν, βαραβάν, αντί Ιησού έξω από τα δικαστήρια η απόφαση δεν μπορεί, παρά να είναι καταδικαστική  και φυλακές.

Όταν όλα τα ΜΜΕ και πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί βουλευτές ακόμη και ο ίδιος ο πρωθυπουργός χρησιμοποιεί τη λέξη «μαχαιροβγάλτες, δολοφόνοι» και μορφώματα για να κάνουν πλύση εγκεφάλου, η απόφαση δεν μπορεί να είναι διαφορετική παρά την πρόταση της εισαγγελέως….

Όταν ο έγκλειστος πλέον στις φυλακές «Γκουαντάναμο-Δομοκός» 42άρης πολιτικός, σήκωσε το ανάστημα του μέσα από τα σίδερα, υπερασπιζόμενος την ελευθερία του, αφού πρώτα είχε δημιουργήσει  το  κόμμα των ΕΛΛΗΝΩΝ για να διεκδικήσει την ψήφο του ελληνικού λαού, κυβέρνηση και δικαστές του στέρησαν αυτό το δικαίωμα που έχει κάθε έλληνας πολίτης. Να κατέβει στις εκλογές.

Μια νομοθετική ρύθμιση τη μεγάλη Τρίτη και αλλοίωση της δικαστικής σύνθεσης στέρησε από 500-600 χιλιάδες και πλέον έλληνες να δώσουν την ψήφο τους στον φυλακισμένο νέο πολιτικό, αλλοιώνοντας το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής  για τα δικαστήρια και  τη δίκη Παπανδρέου είχε πει: «τους πολιτικούς ο λαός τους στέλνει στο σπίτι τους και όχι σε δικαστήρια και φυλακές».

Ένας Καραμανλής και Παπανδρέου, ποτέ δεν θα έπαιρναν μια τέτοια άνανδρη απόφαση να αποκλείσουν ένα κόμμα από τις εκλογές όσο αντιδημοκρατικό και σκληρό να ήταν. Αυτό θα το αποφάσιζε ο ελληνικός λαός. Η διεκδίκηση όμως της εξουσίας, και το μίσος των πολιτικών, οδηγούν πολλές φορές σε ακραίες και αντιδημοκρατικές αποφάσεις κυβερνήσεις για να μην χαθεί η εξουσία… Τι κρίμα για την Ελλάδα που γέννησε τη δημοκρατία να απαξιώνεται από αυτούς που την κυβερνούν, και είναι θεματοφύλακες θεσμών και αξιών με παραδόσεις και ιστορία!

Η Ελλάδα είναι μια μικρή χώρα, και δεν θα πρέπει να υπάρχουν αριστεροί δεξιοί κεντρώοι, πολιτικοί, μαχαιροβγάλτες και εγκληματίες. Μπροστά στον κίνδυνο χρώματα και κόμματα δεν έχουν καμιά αξία.  Όλοι σε μια στιγμή της ζωής μας έχουμε κάνει λάθη. Αυτό δεν σημαίνει ότι μια ζωή θα κουβαλάμε τις αμαρτίες και εγκλήματα άλλων. Το μίσος, η διχόνοια και εκδίκηση των αντιπάλων είναι η καταστροφή μιας χώρας. Αγάπη και συμφιλίωση, ενός λαού είναι η επιβίωση του Έθνους μας! Ας διδαχθούμε από την ιστορία μας.

Δεν γνωρίζω αν ο συγκεκριμένος φυλακισμένος που φέρει το όνομα Ηλίας Κασιδιάρης, είναι ημίθεος η έχει θεϊκές ικανότητες και μπορεί να  ανατρέψει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας μας για το οποίο κατηγορείται, πέρα από… «φόνους και εγκλήματα…». Πιστεύω όμως ότι η ραγδαία άνοδος της δημοφιλίας, του προσωρινά καταδικασμένου πολιτικού(δεν υπάρχει αμετάκλητη απόφαση), έβαζε γερά θεμέλια για μια θέση στη Βουλή των Ελλήνων, στερώντας από τη ΝΔ τη γεύση της αυτοδυναμίας και έπρεπε να καρατομηθεί!

Η συντηρητική παράταξη την οποία υπηρέτησα για αρκετές δεκαετίες, αλλά  και τα άλλα κόμματα στη Βουλή, έπρεπε να αποκλείσουν τον μεγάλο κίνδυνο για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος από έναν εγκληματία και μαχαιροβγάλτη, με περγαμηνές που θα ζήλευε ακόμη ο Αλ Καπόνε και άλλοι μεγάλοι εγκληματίες και δολοφόνοι της ανθρωπότητας ακόμη και ο φτωχός Πόλ Ποτ.

Βλέποντας τα διαφημιστικά μηνύματα των κομμάτων της αριστεράς και αναρχικών να διαδηλώνουν με ξύλο, ρόπαλα και καντρόνια στους δρόμους της Αθήνας και να επιτίθενται σε αστυνομικούς με δολοφονικές τάσεις, συνθήματα και καταστροφές ιδιωτικής και δημόσιας περιουσίας να αθωώνονται, με προβληματίζει η αδιαφορία και στάση της κυβέρνησης.

Η ΝΔ, πάντα φοβόταν την αριστερά και τους αναρχικούς. Τους χτυπούσε με το χέρι στην πλάτη μαλακά  σαν χάδι. Αντίθετα, τους δεξιούς που την έστελναν στην εξουσία τους μισούσε και τους εκδικείτο πολλές φορές. Σήμερα η ΝΔ δεν έχει καμία σχέση με αυτήν που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Η ΝΔ έχει γίνει ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα-καλώς- με πρόσωπα από την άκρα αριστερά μέχρι την άκρα δεξιά με ένα επικίνδυνο «μπόλιασμα» όπως και τα πρόσωπα που βρίσκονται στο Μαξίμου, που δεν έχουν σχέση με τις αρχές και τις αξίες της παράταξης, αγνοώντας την πλειοψηφία των φίλων και ψηφοφόρων της παράταξης.

Θα τολμούσε η ΝΔ να αποκλείσει κόμμα της αριστεράς, Ο.Κ.Δ.Ε η Μ-Λ-ΚΚΕ και άλλα παρακλάδια να κατέβουν στις εκλογές που μιλάνε καθαρά για επανάσταση της κοινωνικής τάξης ακόμα και το ΚΚΕ; Θα καιγόταν όχι μόνο η Αθήνα, αλλά όλη η Ελλάδα, και μην επικαλεστούμε τη δικαιοσύνη, διότι και ο πιο κουτός-χαζός άνθρωπος, όχι μόνο θα γελάει, αλλά θα ρίχνει και φάσκελα στο Μαξίμου και τους συνοδοιπόρους του αποκλεισμού.

Έτσι, οι «Άτλαντες» και ογκόλιθοι πολιτικοί, μετά τον «άθλο» του αποκλεισμού του κόμματος των ΕΛΛΗΝΩΝ, ρίχτηκαν στη μάχη για τη νίκη, και από γειτονιά σε γειτονιά, σε ρόλο πραματευτή με το θρυλικό τραγούδι του Νίκου Ξηλούρη αναφωνούν: «κουβαρίστρες, τσιμπιδάκια ένα σορό, οοοο, πραματευτήηηηηηςςς».

Δεν ξέρω αν είναι δίκαιο η άδικο ένας καταδικασμένος «πρωτόδικα» φυλακισμένος, να στερείται το πολυτιμότερο αγαθό της αθωότητας μέχρι να τελεσιδικίσει αμετάκλητα η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Ένα είναι βέβαιον, ότι με τη στάση της αυτή η κυβέρνηση, και τις πλάτες της δικαιοσύνης, δημιούργησε μίσος και εκδίκηση σε μια μεγάλη μερίδα ελλήνων ψηφοφόρων που θα φανεί  στις κάλπες τις 21ης Μαΐου. Αν κρίνω από φίλους, και ψηφοφόρους της ΝΔ η παράταξη στη βάση, είναι ένα καζάνι που βράζει. Η Βαλβίδα αποσυμπίεσης είναι έτοιμη να σκάσει…

Το μίσος και το δηλητήριο όλων σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων, και ειδικά της ΝΔ, εναντίον του φυλακισμένου 42χρονου πολιτικού, με χαρακτηρισμούς από πολιτικούς αρχηγούς, βουλευτές Μέσα Ενημέρωσης, νομικούς, συνταγματολόγους και κάθε είδους αρρωστημένης σκέψης η μη του κάνουν καλό Τον κάνουν ήρωα. Δεν το καταλαβαίνουν; τόσο ηλίθιοι είναι ή το κάνουν σκόπιμα.

Το να τον παρουσιάζουν αρχηγό και εγκληματία της μεγαλύτερης εγκληματικής οργάνωσης της χώρας από τη σύσταση του ελληνικού κράτους, που επιχειρεί να ανατρέψει το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας, δεν δημιουργεί μόνο θυμηδία, αλλά και έναν νέο έλληνα «Μαντέλα» των φυλακών.  Κάποια στιγμή θα τον βρει μπροστά της, η κυβέρνηση, ο λαός δεν ξεχνά! Με την απόφασή της δημιουργεί όχι μόνο έναν Μαντέλα, αλλά και έναν σύγχρονο «Μίδα».

Η κοινωνία, οι πολίτες,  δεν τρώνε κουτόχορτο ούτε είναι πρόβατα. Θα έρθει η ώρα που θα εκδικηθούν με την ψήφο τους.  Είναι οξύμωρο για έναν πρωτοκλασάτο εγκληματία της 17ης Νοέμβρη με δεκάδες φόνους, τα κόμματα της αριστεράς να τον στηρίζουν, να παίρνει άδειες, να βγάζουν ανακοινώσεις συμπαράστασης και η ΝΔ αντί για λύσεις και συμφιλίωση, να τρομοκρατεί και να καταδικάζει φυλακισμένους πρωτόδικα με πισώπλατες «μαχαιριές».

Εγώ δεν θα κρίνω αν είναι δίκαιο η άδικο για έναν φυλακισμένο με πρωτόδικη απόφαση να βρίσκεται στο εκτελεστικό απόσπασμα,  όταν δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση. Μου δημιουργεί όμως σκέψεις και προβληματισμούς. Διαφορετικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ανώτερα και ανώτατα δικαστήρια. Μια πρωτόδικη απόφαση θα ήταν αρκετή και τελεσίδικη. Το κράτος δικαίου όμως φρόντισε για πραγματική και αμετάκλητη απόφαση της δικαιοσύνης μέσα από θεσμικές και δικαστικές αποφάσεις και όχι με σημαδεμένη «τράπουλα», όπως οι επαγγελματίες χαρτοπαίχτες…

Ο φόβος και τρόμος της αριστεράς, δημιουργεί πονοκέφαλο και εφιάλτες στη συντηρητική παράταξη, έτσι ώστε να κυνηγά δεξιούς η δεξιότερους νεοδημοκράτες… που τους βαφτίζει φασίστες, ναζί, εγκληματίες και δολοφόνους. Δηλαδή μισό εκατομμύριο και πλέον έλληνες κυκλοφορούν ελεύθεροι ως εγκληματίες δολοφόνοι φασίστες και ναζί που πιστεύουν σε ένα νέο κομματικό σχηματισμό.

Όσοι αποδίδουν τέτοιους χαρακτηρισμούς σε ψηφοφόρους, καλό θα είναι να επισκεφτούν κάποιο ψυχιατρικό κέντρο πριν η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη… Διότι εδώ υπάρχει μια εγκεφαλική σύγχυση για το τι είναι δίκαιο και τι άδικο όπως το αντιλαμβάνονται οι αριστερές «προοδευτικές» δυνάμεις όπως θέλουν να λέγονται:

Αντιγράφω κείμενο συμπαράστασης στον φυλακισμένο πραγματικό εγκληματία πολλαπλών φόνων της 17ης Νοέμβρη που ζητούσαν να έρθει στις φυλακές Κορυδαλλού από Δομοκό «προσωπικότητες» του αριστερού χώρου και του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο κείμενό τους οι υπογράφοντες, μεταξύ άλλων αναφέρουν στις 20 Ιανουαρίου 2021 για το «Λουκά της 17Ν» με τίτλο «Η δημοκρατία δεν εκδικείται»:

«Όταν ένας άνθρωπος συλλαμβάνεται, δικάζεται και καταδικάζεται αμετάκλητα σε όποια ποινή αποφασίσει το δικαστήριο, η υπόθεση παίρνει τέλος. Ο καταδικασμένος, με όποιο αδίκημα, δεν ξαναδικάζεται. Στην περίπτωση όμως του Δ. Κ, η κυβέρνηση λειτουργεί σαν ένα υπέρτατο, άτυπο ασφαλώς, δικαστήριο, το οποίο «διορθώνει» τα όποια δικαιωματικά… λάθη του κράτους δικαίου. «Δικάζει» εκ νέου και τιμωρεί εκ νέου, ακόμη και αν έχουν περάσει 19 ολόκληρα χρόνια. Ποινή πάνω στην ποινή, ως αιώνια εκδίκηση και τιμωρία…» και συνεχίζουν…

«Το κράτος δικαίου υπερασπίζεται το δίκαιο και εφαρμόζει τον νόμο για κάθε κρατούμενο ανεξάρτητα αδικήματος. Οποιαδήποτε άλλη πρακτική ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για να γίνουν οι νόμοι κουρελόχαρτο, η νομιμότητα παρανομία και η δικαιοσύνη εκδίκηση. Η δημοκρατία, άλλωστε, δεν εκδικείται. Ή δεν πρέπει να εκδικείται…»

Το κείμενο υπογράφουν οι:

Δημήτρης Αρκούδης, δικηγόρος – μέλος ΚΣ Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Θεσσαλονίκη Μαρία Γιαννακάκη, πρώην γενική γραμματέας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Πέτρος Δαμιανός, εκπαιδευτικός – διευθυντής σχολείου φυλακών Αυλώνα Αννέτα Καββαδία, δημοσιογράφος – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου, ηθοποιός – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Κλαυδιανός, πολιτικός κρατούμενος επί χούντας – μέλος ΣΦΕΑ Γιώργος Κυρίτσης, δημοσιογράφος – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Λάμπρου, μέλος ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ – υπεύθυνος του τομέα Δικαιωμάτων Νίκος Μανιός, γιατρός – πολιτικός κρατούμενος επί χούντας – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Μαρκέτος, γιατρός – μέλος του τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ, Πάτρα Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, πολιτικός κατάδικος επί χούντας – μέλος ΣΦΕΑ Άλκης Ρήγος, πανεπιστημιακός – μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ – μέλος ΣΦΕΑ Μανώλης Σαρρής, μέλος ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσιγώνιας, μέλος του τομέα Δικαιωμάτων ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: Protagon.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα