Η Ανγκελα Μέρκελ μετά το AstraZeneca έκανε Moderna

από fimotro

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ έλαβε «πριν από λίγες ημέρες» τη β’ δόση του εμβολίου κατά της Covid-19, δήλωσε εκπρόσωπός της στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων 9 (dpa).

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η Άνγκελα Μέρκελ, η οποία είχε εμβολιαστεί με την α’ δόση του σκευάσματος της ΑstraZeneca στις 16 Απριλίου, έλαβε τώρα τη β’ δόση από το σκεύασμα της Moderna. Παρόμοιο mix & match εμβολίων πραγματοποίησε και ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι, που ενώ έκανε πρώτη δόση με το AstraZeneca, ολοκλήρωσε τον εμβολιασμό με άλλο σκεύασμα.

«Είμαι χαρούμενη που έλαβα το πρώτο εμβόλιο της AstraZeneca σήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού και όλους όσοι έχουν εμβολιαστεί. Ο εμβολιασμός είναι το κλειδί για την αντιμετώπιση της πανδημίας», δήλωνε τον Απρίλιο η Μέρκελ.

Χωρίς περιορισμούς η χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca στη Γερμανία

Σύμφωνα με δημοσίευμα της DW, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας είχε άρει τον περιορισμό χορήγησης του εμβολίου της AstraZeneca αποκλειστικά σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών, δίνοντας τη δυνατότητα σε πολίτες όλων των ηλικιών να επιλέξουν το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Επιπλέον, η οδηγία των υγειονομικών αρχών άλλαξε το μεσοδιάστημα μεταξύ των δύο δόσεων του εμβολίου της AstraZeneca από 12 σε 4 εβδομάδες. Μέχρι σήμερα στην Γερμανία έχουν εμβολιαστεί πλήρως 26 εκατομμύρια άτομα.

Ερευνα για τον συνδυασμό εμβολίων στη Γερμανία

Κανένα μειονέκτημα σε αποτελεσματικότητα και σε ανεκτικότητα από τα εμβολιασμένα άτομα δεν διαπιστώθηκε με τον συνδυασμό των εμβολίων AstraZeneca και Pfizer, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Βερολίνου, Charité, που δημοσιεύτηκε στις αρχές Ιουνίου.

Η έρευνα αφορά τον εμβολιασμό με AstraΖeneca για την πρώτη δόση και με BioNTech/Pfizer για τη δεύτερη, με χρονική απόσταση 10-12 εβδομάδων μεταξύ των δύο.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο συνδυασμός είναι καλά ανεκτός, ενώ προκαλεί ανοσοαπόκριση ανάλογη με αυτή του εμβολιασμού με δύο δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer.

Η έρευνα διενεργήθηκε κατόπιν σύστασης της Διαρκούς Επιτροπής Εμβολιασμών, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις για τις περιπτώσεις εμφάνισης σπάνιων, αλλά σοβαρών επιπλοκών μετά τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, ειδικά σε άτομα νεαρής ηλικίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα