Για 4η δόση μας προετοιμάζει ο Μπουρλά

από fimotro

“Θα χρειαστεί νωρίτερα από όσο υπολογίζαμε”

Νωρίτερα από τους 12 μήνες που ανέμενε αρχικά ίσως χρειαστεί να πραγματοποιηθεί μία τέταρτη δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 δήλωσε ο επικεφαλής της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας την Τετάρτη στο CNBC.

«Με την Όμικρον πρέπει να περιμένουμε και να δούμε γιατί έχουμε πολύ λίγες πληροφορίες. Μπορεί να την χρειαστούμε πιο γρήγορα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Όταν δούμε τα δεδομένα στον πραγματικό κόσμο, θα προσδιορίσουμε αν η μετάλλαξη Όμικρον καλύπτεται καλά από την τρίτη δόση και για πόσο καιρό. Και το δεύτερο σημείο είναι ότι νομίζω πως θα χρειαστούμε τέταρτη δόση”, ανέφερε ο κ. Μπουρλά.

Η Pfizer και η BioNTech ενημέρωσαν ότι μελέτη τους έδειξε ότι τρεις δόσεις του εμβολίου τους παρέχει αρκετή προστασία έναντι της Όμικρον.

Ο Αλμπερτ Μπουρλά τόνισε την σημασία της τρίτης δόσης ενόψει του χειμώνα, καθώς οι άνθρωποι συγκεντρώνονται περισσότερο σε εσωτερικούς χώρους.

«Μια τρίτη δόση θα δώσει πολύ καλή προστασία πιστεύω», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε επίσης ότι θεραπείες όπως το αντιικό χάπι της Pfizer, θα βοηθήσουν στην πρόληψη των νοσηλειών και στον έλεγχο της Covid κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα