Γεωργιάδης για Ελληνικό: Ξεκινά η θεμελίωση του Πύργου

από fimotro

Στο Ελληνικό όπου τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν τα επίσημα εγκαίνια, το καλάθι του νοικοκυριού και την ενέργεια αναφέρθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Το έργο στο Ελληνικό προχωρά κανονικά, έχει ολοκληρωθεί το 70% της υπογειοποίησης της λεωφόρου Ποσειδώνος, έχει ξηλωθεί η πίστα του παλαιού αεροδρόμιου και ξεκινά η θεμελίωση του πύργου, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Χαρακτήρισε κωμικό τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για διπλά εγκαίνια.

Ερωτηθείς ποιο ήταν το βασικότερο εμπόδιο που καθυστέρησε το έργο στο Ελληνικό, ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 τόνισε: «Ήταν ασύλληπτης πολυπλοκότητας το έργο αυτό, και εγώ ομολογώ δεν είχα συλλάβει το μέγεθος της πολυπλοκότητας. Ήταν 9 υπουργεία συναρμόδια, η Περιφέρεια Αττικής, τρεις δήμοι, η Εκκλησία της Ελλάδος, ιδιοκτήτες ακινήτων όμορων, ενοικιαστές παράνομοι εντός του χώρου, τα κτήρια των ΑΜΕΑ, τα κοινωνικά ιατρεία. Ήταν ένα κουβάρι το Ελληνικό. Το Ελληνικό μας έδωσε δύο μεγάλα πλεονεκτήματα. Επειδή δουλεύαμε πολύ πιεστικά και με πολύ σφικτό τρόπο γιατί αλλιώς δεν θα τελείωνε ποτέ το Ελληνικό, και ευχαριστώ και τον Πρωθυπουργό που αναγνώρισε και την προσωπική μου συμβολή και τον κ. Λάτση και τον κ. Αθανασίου κάναν και οι τρεις πολύ τιμητική αναφορά και σε μένα αλλά θέλω να ξέρετε ότι ήμασταν από πάνω σε βαθμό τμηματάρχη υπουργείου, σε βαθμό διευθυντού συναρμόδιου υπουργείου, σε βαθμό πλωτάρχου του Λιμενικού. Δεν αφήσαμε τίποτα στην τύχη του, αυτό μας έδωσε μια πολύ μεγάλη γνώση. Οι νομοθετικές μας πρωτοβουλίες στη συνέχεια για τη μείωση της γραφειοκρατίας εμπεριέχουν πάρα πολύ από τη γνώση που συναντήσαμε στον Ελληνικό δηλαδή πολλά πράγματα που μας δυσκόλεψαν τα αφαιρέσαμε στην πορεία από την γραφειοκρατία για τις επόμενες επενδύσεις. Και το άλλο που μας έδωσε είναι ότι μάθαμε αυτή την τεχνική με το συνεργείο αυτό στο υπουργείο Ανάπτυξης, σήμερα τρέχουμε με το ίδιο συνεργείο τη Microsoft, τρέξαμε την ONEX για τα ναυπηγεία Ελευσίνας, τρέχουμε τώρα μια καινούργια επένδυση στο Λαύριο, όλα αυτά τα τρέχουμε μέσα από αυτό το συνεργείο δηλαδή με την ίδια λογική».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως το Ελληνικό θα έχει κατοικίες για πλούσιους ωστόσο θα έχει για όλους παραλία, πάρκο, ελεύθερο χώρο, χώρους άθλησης, εστιατόρια και μαγαζιά.

Για καλάθι νοικοκυριού και ΕΣΠΑ
Σε ότι αφορά το καλάθι του νοικοκυριού είπε πως θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος του μήνα.«Δεν πρέπει να τα βρουν τα super market μεταξύ τους, δεν πρέπει να υπάρχει καμία συνεννόηση μεταξύ τους και δεν υπάρχει. Αν κάνουν μεταξύ τους συνεννόηση θα έχει απόλυτο δίκιο η Επιτροπή Ανταγωνισμού, τέτοια όμως συνεννόηση μεταξύ τους δεν υπάρχει και ούτε θα μπορούσε να υπάρξει, είναι ανταγωνιστές και μάχονται. Σκοπός είναι να ξεκινήσει το καλάθι και πριν την τροπολογία, θα ολοκληρωθεί και νομοθετικά αλλά δεν θέλω να περιμένω. Πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να λειτουργεί».

»Κάθε αλυσίδα θα φτιάξει το καλάθι με τον τρόπο που θέλει εκείνη δεν μπορώ εγώ να υποδείξω σε μια αλυσίδα αν θα βάλει privet label ή θα βάλει επώνυμα είναι δικό της λογαριασμός. Το καλάθι θέλουμε να ανανεώνεται κάθε 7 ή 14 μέρες. Θα είναι αναρτημένο στο ekatanalotis το καλάθι κάθε αλυσίδας και η ίδια η εταιρεία θα κάνει προωθητικές ενέργειες».

Για το ΕΣΠΑ ανέφερε ότι προχωρά κανονικά και η Ελλάδα είναι πρώτη σε απορρόφηση σε δύο δείκτες. «Το ΕΣΠΑ προχωράει πάρα πολύ καλά κάναμε και την ανακοίνωση για τις περιφέρειες προχθές στη Λάρισα, εκεί που με κατηγόρησε ο κ. Τσίπρας ότι είχα παει για να αγοράσω ρακέτες. Πήραμε πρώτοι την έγκριση από όλη την Ευρώπη. Το πρώτο πρόγραμμα για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα θα είναι το πολύ σε δύο εβδομάδες στον αέρα 700 εκατομμύρια, για την ενεργειακή και ψηφιακή αναβάθμιση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και γενικά το νέο ΕΣΠΑ πηγαίνει πάρα πολύ γρήγορα. Έχουμε πάρει πρώτοι την έγκριση σε όλη την Ευρώπη, είναι η πρώτη φορά στην ιστορία μας που το έχουμε γρηγορότερα απ’ όλες τις άλλες χώρες . Αν είδατε προχθές η ευρωπαϊκή επιτροπή έβγαλε έναν πινάκα με τις χώρες που συνολικά απορροφούν τα ευρωπαϊκά κονδύλια και η Ελλάδα είναι πρώτη στους δύο από τους τρεις δείκτες και δεύτερη στον τρίτο. Όλα αυτά είναι πραγματική οικονομία, όταν λεει η Ευρώπη ότι είμαστε πρώτοι σε δαπάνες ευρωπαϊκών προγραμμάτων σημαίνει λεφτά που μπαίνουν κάθε μέρα στην πραγματική οικονομία. Είναι λεφτά που πληρώνονται και μπαίνουν στην οικονομία» είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ακόμα πως στην Ελλάδα υπάρχει επάρκεια φυσικού αερίου και δεν θα υπάρξει ελλειμα ενέργειας το χειμώνα.

«Σε επάρκεια φυσικού αερίου είμαστε πολύ καλύτερα από τις περισσότερες χώρες. Έχουμε φτιάξει τις εγκαταστάσεις που πρέπει, παίρνουμε LNG σταθερά, δεν θα έχουμε έλλειμμα ενέργειας στην Ελλάδα και αυτό μας κάνει να έχουμε έναν ηπιότερο χειμώνα από ότι οι χώρες του Βορρά που θα έχουν έλλειμμα ενέργειας. Εμείς θα έχουμε πρόβλημα τιμών προφανώς αλλά δεν θα έχουμε έλλειμμα ενέργειας».

Αναφορικά τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ που παρουσιάζει τη ΝΔ ως κόμμα παιδοβιαστών, ο Άδωνις Γεωργιάδης έκανε λόγο για εμετική στόχευση από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα