Γαλλία: Δεν υπάρχουν ενδείξεις για κύμα εταιρικών χρεοκοπιών

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της Γαλλίας, Francois Villeroy de Galhau, τόνισε πως δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν ότι οι χρεοκοπίες επιχειρήσεων θα εκτιναχθούν μετά από τα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα του προηγουμένου έτους, προειδοποιώντας για την υπερβολή αναφορικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπιών.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες είδαν τις εταιρικές χρεοκοπίες να μειώνονται σε ιστορικό χαμηλό στο προηγούμενο έτος, καθώς οι κυβερνήσεις εφάρμοσαν σειρά μέτρων για να τις βοηθήσουν να επιβιώσουν της κρίσης του κορονοϊού και των lockdowns.

Ωστόσο, αυξάνονται οι φόβοι ότι θα υπάρξει αυξημένος αριθμός χρεοκοπιών μόλις τα μέτρα καταργηθούν και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Συστημικού Ρίσκου, προειδοποίησε ακόμη και για τσουνάμι επιχειρηματικών χρεοκοπιών.

Αν και οι χρεοκοπίες στη Γαλλία αυξήθηκαν αυτό το έτος από τα χαμηλά του 2020, παραμένουν σημαντικά χαμηλότερα από ό,τι το 2019, ανέφερε ο Villeroy σε ένα διαδικτυακό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΙΒ).

Τόνισε ακόμη ότι η μηνιαία έρευνα για το επιχειρηματικό κλίμα της κεντρικής τράπεζας, εμφάνισε ότι τα επίπεδα ρευστού παρέμειναν υψηλότερα των μακροπρόθεσμων μέσων όρων στη βιομηχανία για οδηγείται εκεί και ο τομέας των υπηρεσιών, με εξαίρεση τους κλάδους που επλήγησαν περισσότερο από τους περιορισμούς για τον κορονοϊό, όπως τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα