Σε υψηλό τεσσάρων ετών ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα

από fimotro

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις του Fimotro.gr στο Google News


Σε υψηλό τεσσάρων ετών διαμορφώθηκε ο πληθωρισμός στη Νότια Κορέα τον Απρίλιο, καθώς οι τιμές καταναλωτή εκτινάχθηκαν σε σχέση με την πιο χαμηλή σύγκριση του προηγουμένου έτους και των υψηλότερων τιμών πετρελαίου και των τιμών των αγροτικών προϊόντων.

οι αναλυτές αναμένουν ως επί το πλείστον ο πληθωρισμός να ανακάμψει στους επόμενους μήνες, αν και μπορεί να υποχωρήσει αργότερα και να παραμείνει υπό έλεγχο.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή διαμορφώθηκε στο 2,35 σε ετήσια βάση, έναντι της ανόδου 1,5% του προηγουμένου μήνα.

Οι μέσες εκτιμήσεις έκαναν λόγο για άνοδο 2,2%.

Τα στοιχεία είναι τα υψηλότερα από τον Αύγουστο του 2017 και υπερβαίνουν τον στόχο της κεντρικής τράπεζας για πληθωρισμό στο 2%, για πρώτη φορά εδώ και δύο χρόνια.

Σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή ενισχύθηκε 0,2% τον Απρίλιο, έναντι εκτιμήσεων για άνοδο 0,1%.

Ο δομικός δείκτης σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 1,1% (υψηλότερα από το 0,6% του Μαρτίου), και σε μηνιαία βάση στο 0,2% (υψηλότερα από το 0,1% του προηγούμενου μήνα).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα