Φυσικό αέριο: Βρέθηκε νέο κοίτασμα στην Κύπρο – 2 με 3 τρισ. κυβικά πόδια η πρώτη εκτίμηση

από Philippos

Ανακοινώσεις για το νέο κοίτασμα φυσικού αερίου που βρέθηκε στην ΑΟΖ της Κύπρου έκανε το πρωί της Τετάρτης (21.12.2022) το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

Το νέο κοίτασμα φυσικού αερίου εντοπίστηκε στο οικόπεδο 6 της ΑΟΖ, στο στόχο «Zeus-1» από την κοινοπραξία των Εni Cyprus Limited και TotalEnergies EP Cyprus B.V όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Η γεώτρηση, η οποία διενεργήθηκε από το πλοίο-γεωτρύπανο «Tungsten Explorer» σε απόσταση 162 χιλιομέτρων από τις ακτές της Κύπρου, 5 χιλιόμετρα δυτικά της γεώτρησης «Cronos-1» και σε βάθος νερού 2.300 μέτρων, κατέδειξε την ύπαρξη στήλης καθαρού φυσικού αερίου 105 μέτρων, με ποσότητες που σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις, ανέρχονται συνολικά σε 2 με 3 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf).

Η ανακάλυψη «Zeus-1», η τρίτη σε σειρά από την αδειούχο κοινοπραξία στο οικόπεδο 6, μετά τις «Calypso-1» και «Cronos-1».

Ήδη, υπουργείο Ενέργειας της Κύπρου και κοινοπραξία εξετάζουν τους τρόπους για επίσπευση και βέλτιστη αξιοποίηση των ανακαλύψεων στο οικόπεδο 6 της ΑΟΖ της Κύπρου, με τα αποτελέσματα της νέας γεώτρησης να ενσωματώνονται, από τις Eni και TotalEnergies, στις μελέτες που διεξάγουν γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα