Τραγική αντιπολίτευση από τον ΣΥΡΙΖΑ: Καταψήφισε το νομοσχέδιο για την κοινωνική κατοικία!

από fimotro

Απομονώνεται ακόμα περισσότερο από τον μεσαίο χώρο το κόμμα του Τσίπρα

Εντελώς απομονωμένος από το μετριοπαθές εκλογικό σώμα κινδυνεύει να μείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις συνεχείς λανθασμένες επιλογές και την αντιπολιτευτική τακτική που απευθύνεται μόνο στους… ταλιμπάν του Πολάκη και όχι στο σύνολο της κοινωνίας.

Χθες το βράδυ εγκρίθηκε με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας το νομοσχέδιο για την στεγαστική πολιτική που στοχεύει στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για κοινωνική κατοικία. Επί της αρχής το σχέδιο νόμου ψηφίστηκε από την ΝΔ ενώ «παρών» δήλωσαν ΠΑΣΟΚ και Ελληνική Λύση. Από την άλλη πλευρά ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜεΡΑ25 καταψήφισαν.

Παράλληλα, η αξιωματική αντιπολίτευση καταψήφισε τα άρθρα:

– για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που προβλέπουν παροχή χαμηλότοκων δανείων σε άτομα ηλικίας 25-39 με χαμηλό ετήσιο εισόδημα που δεν διαθέτουν ακίνητο

– Για την κοινωνική αντιπαροχή που παρέχουν την δυνατότητα σε φορείς της Γενικής Κυβέρνησης να συμπράξουν με ιδιώτες αναδόχους. Οι τελευταίοι θα ανεγείρουν με δικές τους δαπάνες κτήριο σε αδόμητα ακίνητα του Φορέα. Ως αντάλλαγμα θα αναλαμβάνουν για ορισμένο χρονικό διάστημα την εκμετάλλευση του ακινήτου. Όμως την ίδια στιγμή θα έχουν και την υποχρέωση για να εκμισθώνουν ένα μέρος από το ακίνητο σε δικαιούχους, έναντι μισθώματος που θα προκαθορίζεται. Όταν θα παρέρχεται ο χρόνος εκμετάλλευσης του ακινήτου, ο ανάδοχος θα έχει την υποχρέωση να το παραδίδει στον ιδιοκτήτη Φορέα. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι δικαιούχοι μισθωτές επιλέγονται με βάση αντικειμενικά κοινωνικά κριτήρια. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι στο νομοσχέδιο, εκτός από την απλή μίσθωση των σπιτιών με χαμηλό ενοίκιο, θα επιτρέπεται και η υπογραφή συμβάσεων μίσθωσης με δικαίωμα προαίρεσης για την εξαγορά τους από τους δικαιούχους

– Στο πρόγραμμα «Κάλυψη» ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών». Το πρόγραμμα αφορά τη μίσθωση από το Δημόσιο ιδιωτικών κατοικιών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Εστία» για τη στέγαση μεταναστών και τη διάθεσή τους σε ευάλωτους νέους και νέα ζευγάρια. Σύμφωνα με το νομοσχέδιο: Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων τα εκμισθώνουν για τρία έτη σε άτομα ηλικίας 25-39 ετών, δικαιούχους του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

Η καταβολή του μισθώματος γίνεται από τη Γενική Γραμματεία Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας. Στόχος είναι η αξιοποίηση σε πρώτη φάση τουλάχιστον 1.000 ακινήτων, στα οποία θα στεγαστούν 2.500 ωφελούμενοι 25-39 ετών, δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.

– Ο ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε «παρών» και στο πρόγραμμα «Νοικιάζω – Ανακαινίζω» που αποσκοπεί στην ένταξη κενών κατοικιών στη μισθωτική αγορά με την επιδότηση των ιδιοκτητών για την αναβάθμισή τους.

– Τέλος, οι διατάξεις για την αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου καταψηφίστηκαν από την αξιωματική αντιπολίτευση ενώ στα περισσότερα άρθρα για την αποκατα΄σταση στο Μάτι δήλωσε «παρών».

Να σημειωθεί ότι η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Θεανώ Φωτίου ανέφερε ότι το σχέδιο νόμου αποτελεί «απόπειρα εξαπάτησης των πολλών, των νέων, των αδύναμων και μεσαίων στρωμάτων, ακόμη και των πυρόπληκτων στο Μάτι»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα