Φυσικό αέριο: Πτώση τιμών καθώς μειώθηκε 12% η κατανάλωση

από Philippos

Η κατανάλωση φυσικού αερίου μειώνεται ήδη με διψήφια ποσοστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με τη Citigroup και η μείωση αυτή, σε συνδυασμό με την ταχεία πλήρωση των αποθηκών οδηγούν στη μείωση των τιμών στην Ευρώπη για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα.

Η τιμή των συμβολαίων για παράδοση φυσικού αερίου στην Ευρώπη (TTF) μειώθηκε σήμερα το πρωί πάνω από 6% στα 223,5 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ πριν από λίγο διαμορφωνόταν στα 239 ευρώ, με πτώση 1,7% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο.

Οι τιμές έχουν υποχωρήσει πάνω από 30% σε σχέση με την περασμένη εβδομάδα, όταν είχαν εκτιναχθεί σε επίπεδα πάνω από τα 300 ευρώ η μεγαβατώρα.

Οι δεξαμενές αποθήκευσης φυσικού αερίου στην ΕΕ έχουν γεμίσει δύο μήνες πριν από το χρονοδιάγραμμα που είχε τεθεί, αντισταθμίζοντας κάπως τον κίνδυνο από τη διατήρηση των ροών ρωσικού αερίου σε ένα ελάχιστο επίπεδο και μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης συντήρησης του αγωγού Nord Stream που ξεκίνησε χθες.

Citi: Η πλήρωση των αποθηκών περιορίζει τον κίνδυνο
Σύμφωνα με τη Citigroup, ακόμη και αν η Ρωσία κλείσει πλήρως τη στρόφιγγα μετά τον Σεπτέμβριο, η πλήρωση των αποθηκών μπορεί να περιορίσει τον κίνδυνο, εφόσον η ζήτηση εξακολουθεί να μειώνεται κατά 10% και συνεχισθούν οι ισχυρές εισαγωγές LNG.

H κατανάλωση φυσικού αερίου στην Ευρώπη μειώθηκε 12% τον Αύγουστο σε σχέση με ένα έτος πριν, ανέφερε η Citi σε έκθεσή της, προσθέτοντας ότι ήταν ένας ακόμη μήνας που η αποθήκευση αερίου σημείωσε ρεκόρ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα