Φοιτητικό συλλαλητήριο για την πανεπιστημιακή αστυνομία – Κλειστοί δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας

από Philippos

Φοιτητικό συλλαλητήριο κατά της πανεπιστημιακής αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, με αρχική συγκέντρωση στα προπύλαια.

Καλεσμα συμμετοχής έχουν απευθύνει, μεταξύ άλλων, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Φιλοσοφικής, Οδοντιατρικής, Τουρκικών Σπουδών, Κοινωνιολογίας, ΠΤΔΕ και ΤΕΑΠΗ ΕΚΠΑ, Τοπογράφων, Αρχιτεκτονικής ΕΜΠ, ΣΕΤ και ΣΕΤΠ ΠΑΔΑ, ΠΑΠΕΙ. Οι φοιτητές, όπως αναφέρουν σε σχετικό τους κάλεσμα, διεκδικούν «ο νέος νόμος – πλαίσιο να μην κατατεθεί», αλλά και αντιδρούν στα όσα έγιναν στο ΑΠΘ με τον τραυματισμό φοιτητή από κρότου λάμψης. Λόγω της πορείας είναι κλειστοί αρκετοί δρόμοι στο κέντρο.

Στο κάλεσμά τους για το συλλαλητήριο, οι φοιτητές αναφέρουν

«Η πανεπιστημιακή αστυνομία δεν θα μπει στις σχολές μας. Εξω η αστυνομία από το ΑΠΘ. Καμία σκέψη για εγκατάσταση καμερών στις σχολές. Κάτω τα χέρια από τους φοιτητικούς συλλόγους. Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για τις ανάγκες των φοιτητών.

Επικαιροποιημένα προγράμματα σπουδών με βάση τα σημερινά επιστημονικά δεδομένα. Κατάργηση των διδάκτρων στα μεταπτυχιακά. Οχι στις κατηγοριοποιήσεις πτυχίων και αποφοίτων. Αναβάθμιση της φοιτητικής μέριμνας. Καμία σκέψη για κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων και για ενοίκια στις εστίες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα