Ευρωβουλευτές: Πακτωλός χρημάτων & πλουσιοπάροχες απολαβές

από fimotro

«Έμενα δε με ενδιαφέρει η πολιτική για τα επόμενα 50 χρόνια. Με ενδιαφέρει όσο την κάνω, να κάνω πράγματα».

Και η αλήθεια είναι πως για την Εύα Καϊλή που έχει εκλεγεί δύο φορές στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αυτά τα 10 χρόνια θητείας αρκούν όχι μόνο για να εξασφαλίσει μια σύνταξη στα 63 της, αλλά και να εισπράξει στο μεταξύ αμοιβές που ξεπερνούν τα 2,7 εκατομμύρια ευρώ αν συνυπολογίσει κανείς και τα επιδόματα. Αυτά, που παλιότερα περιφρονούσε.

«Τι κάνετε; Δίνετε επιδόματα στους τεμπέληδες. Αυτό κάνετε».

Πόσα χρήματα βγάζει ένας ευρωβουλευτής

Ο μισθός της Εύας Καϊλή, όπως και κάθε ευρωβουλευτή, ανέρχεται στα 7.316 καθαρά.

«Οι πολιτικοί δεν είναι σταρ. Όλοι οι ευρωβουλευτές παίρνουν τον ίδιο μισθό, ανεξαρτήτως από τις δουλειές που κάνουν».

Μολονότι οι πολιτικοί δεν είναι σταρ, οι αμοιβές τους ζαλίζουν στα μάτια των… κοινών θνητών εργαζόμενων. Εκτός από τον μισθό τους, κάθε εργάσιμη μέρα που περνάει και τους βρίσκει στις Βρυξέλλες ή στο Στρασβούργο, λαμβάνουν και ένα επίδομα 338 ευρώ για φαγητό και διαμονή.

Ή αλλιώς 7.436 τον μήνα.

«Μοιράζουμε τη ζωή μεταξύ Ελλάδας και Βρυξελλών».

Γι’ αυτά τα ταξίδια που η Καϊλή πραγματοποιούσε σε θέση Business Class, είχε προνοήσει και πάλι το Ευρωκοινοβούλιο.

Στους ευρωβουλευτές επιστρέφεται το πραγματικό αντίτιμο του εισιτηρίου.

Εννοείται ότι για να συντηρούν τα γραφεία τους, υπάρχει άλλο ξεχωριστό ποσό που έχει οριστεί στα 4.778 ευρώ, ενώ το Ευρωκοινοβούλιο συνδράμει και στα ιατρικά έξοδα.

«Οι ευρωβουλευτές δικαιούνται επιστροφή των δύο τρίτων των ιατρικών τους εξόδων».

Κάπως έτσι το ταμείο του ευρωβουλευτή στο τέλος κάθε μήνα μπορεί να φτάνει ή και να ξεπερνά τα 20.000 ευρώ.

«Άρα τι κάνουμε, δίνουμε επιδόματα. Σε ποιους δίνουμε επιδόματα; Σε τεμπέληδες που φυτοζωούν χωρίς να θέλουν να εργαστούν», έλεγε η Καϊλή.

Επιπλέον, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πιστώνει σε κάθε ευρωβουλευτή 26.734 ευρώ (μεικτά) τον μήνα για να πληρώνει τους μισθούς των συνεργατών του.

Πληρώνονται ακόμη κι αν δεν εκλεγούν

Δεκαπέντε χρόνια ευρωβουλευτής υπήρξε ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο εγκέφαλος του σκανδάλου Qatar Gate. Αυτό σημαίνει πως μόνο από τον καθαρό μισθό του είχε λάβει 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Αν συνυπολογίσει κανείς και τα μπόνους, το ποσό ξεπερνά τα 4 εκατομμύρια.

Ακόμα και όταν δεν επανεξελέγη το ’19 και ίδρυσε τη δική του ΜΚΟ, το ευρωκοινοβούλιο συνέχισε να τον πληρώνει διότι:

«Μετά τη λήξη της θητείας τους, οι ευρωβουλευτές δικαιούνται μεταβατικό επίδομα, ίσο με τον μισθό τους, για έναν μήνα ανά έτος που ήταν στην Ευρωβουλή. Η μέγιστη διάρκεια αυτού του επιδόματος είναι δύο έτη».

Έτσι ο Παντσέρι που δεν επανεξελέγη, ντύθηκε μασκοφόρος της δικαιοσύνης, ίδρυσε την ΜΚΟ «Καταπολεμώντας την Ατιμωρησία» και για δύο χρόνια πληρωνόταν κανονικά από το Ευρωκοινοβούλιο, παρότι δεν ήταν πλέον ευρωβουλευτής.

Σύνταξη από… νωρίς

«Δε θέλω να μείνω για πάντα στην πολιτική. Άρα δε θέλω να μείνω σε κάτι για πάντα».

Και η αλήθεια είναι πως η Εύα Καϊλή δεν χρειάζεται να παραμείνει ενεργή στο ευρωκοινοβούλιο για να συνταξιοδοτηθεί. Μια και μόνο θητεία φτάνει για να βγει στη σύνταξη στα 63 της και όχι στα 67 όπως οι υπόλοιποι Έλληνες φορολογούμενοι.

«Δε θέλω να συνταξιοδοτηθώ κάνοντας το ίδιο πράγμα με τρόπο που τον βλέπω και δε μ’ αρέσει».

Η ολοκληρωμένη της θητεία την πενταετία 2014 -2019 και τα 3 χρόνια της τρέχουσας θητείας, της έχουν ήδη εξασφαλίσει σύνταξη ύψους 2.048 ευρώ μόλις κλείσει τα 63 της χρόνια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

© 2024 fimotro.gr – All Rights Reserved

design & development by Webartstudio.gr

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα