Τουλάχιστον δύο επιβάτες από το ελικόπτερο του προέδρου του Ιράν Εμπραχίμ Ραΐσι έδωσαν σημεία ζωής με βάση Ιρανό αξιωματούχο.
Ο αξιωματούχος μίλησε ανώνυμα στο Sky News και δήλωσε ότι ένα άτομο μπόρεσε να επικοινωνήσει με τις αρχές. Επίσης, διασώστης που συνδράμει στις έρευνες σε δηλώσεις που έκανε στην ιρανική τηλεόραση ανέφερε πως υπάρχει επικοινωνία με τουλάχιστον δύο άτομα που επέβαιναν στο ελικόπτερο, ωστόσο δεν έχουν εντοπιστεί, ούτε είναι γνωστές λεπτομέρειες για την κατάστασή τους. Ακόμη, η τηλεόραση του Ιράν ανέφερε πως το ελικόπτερο έπεσε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και κυρίως εξαιτίας έντονης ομίχλης στην περιοχή.
Ο ανταποκριτής του Sky News στη Μέση Ανατολή λέει ότι αυτό σηματοδοτεί μια «πραγματικά σημαντική εξέλιξη».
«Υποδηλώνει ότι μπορεί να υπάρχουν επιζώντες και ίσως βρίσκονται αρκετά κοντά στο σημείο της συντριβής, κάτι που και πάλι θα ήταν μια στιγμή ελπίδας», προσθέτει.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται την κρατική τηλεόραση του Ιράν, το ελικόπτερο εντοπίστηκε από τις ομάδες διάσωσης. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή η τύχη του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσί, ούτε ανακοινώθηκε η κατάσταση των άλλων επιβαινόντων, μεταξύ των οποίων φέρεται να είναι και ο ΥΠΕΞ της χώρας.