Έτσι θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία

από fimotro

Στις περιοχές που βρίσκονται σε αυστηρό lockdown, τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης

Από την άλλη Δευτέρα, 1η Φεβρουαρίου, θα ανοίξουν τα γυμνάσια και τα λύκεια της Ελλάδας, όπως έγινε γνωστό από την κυβέρνηση το απόγευμα της Παρασκευής, κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στη χώρα μας από το υπουργείο Υγείας.

Η απόφαση για την επαναλειτουργία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν ομόφωνη από την επιτροπή των ειδικών του ΕΟΔΥ.

Σημειώνεται πως κλειστά θα παραμείνουν τα λύκεια στις επιβαρυμένες περιοχές της Ελλάδας από τον κορονοϊό. Στις περιοχές που βρίσκονται σε αυστηρό lockdown, τα μαθήματα θα γίνονται μέσω τηλεκπαίδευσης.

Μιλώντας στην ενημέρωση, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είπε πως δεν θα ανοίξουν τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης.

Ακόμα, σημείωσε πως ότι θα εφαρμοστούν όλα τα μέτρα πρόληψης (υποχρεωτική χρήση μάσκας, διαφορετικά διαλείμματα, σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα, τακτικοί αερισμοί και τα μέτρα για τα κιλικία).

Θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ για τον εντοπισμό κρουσμάτων. Όπως θύμισε η υπουργός υπάρχει η ειδική πλατφόρμα μέσω της οποίας εκπαιδευτικοί και μαθητές άνω των 16 ετών μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ κορονοϊού.

Η υπουργός είπε «θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν ανταποκριθεί στη δυνατότητα αυτή, και καλούμε και τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, όπως και τους μαθητές άνω των 16 ετών, να την αξιοποιήσουν για δωρεάν εξέταση».

Διευκρινίζεται:

– Στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο, στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές, τα Λύκεια θα λειτουργούν για την ώρα εξ αποστάσεως, με τηλεκπαίδευση, και όχι δια ζώσης. Τα Λύκεια Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά και στις περιοχές αυτές.

– Όλες οι άλλες εκπαιδευτικές δομές (όπως Πανεπιστήμια, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας, Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης) παραμένουν για την ώρα σε εξ αποστάσεως λειτουργία.

Για τους φοιτητές που θέλουν να μετακινηθούν

Η κ. Κεραμέως είπε: Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν, η διαδικασία είναι δυναμική, τα δεδομένα της πανδημίας εξετάζονται διαρκώς και προσαρμόζονται αναλόγως και οι αποφάσεις μας για τα επόμενα βήματα. Μία επιπλέον επισήμανση: ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες που έχουν προκύψει στη φοιτητική κοινότητα, φοιτητές που επιθυμούν να μετακινηθούν για να αποδεσμεύσουν κάποιο μισθωμένο ακίνητο, θα μπορούν να το κάνουν στο πλαίσιο μετακίνησης συνολικής διάρκειας έως 3 ημερών με απαραίτητο δικαιολογητικό τη λήξη του σχετικού μισθωτηρίου.

Και τόνισε: «Η πανδημία δεν σταματά την Παιδεία. Σήμερα, προχωρούμε στο επόμενο βήμα, στο άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων. Ένα βήμα που αναμένουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς, στελέχη εκπαίδευσης. Όλοι ανυπομονούν να επανέλθουν στην σχολική καθημερινότητα και υπογραμμίζουν τη σημασία της επιστροφής στις τάξεις. Και για την Κυβέρνηση η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων αποτέλεσε από την πρώτη στιγμή προτεραιότητα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα