Κλειδί η τρίτη δόση για την Omicron

Πολύ κρίσιμη και σημαντική είναι η τρίτη δόση για την αντιμετώπιση της μετάλλαξης Ομικρον στην περίπτωση που δείξει τάσεις επικράτησης, ώστε να προστατευθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι είναι δυνατόν. Την ίδια ώρα, ο CEO της Pfizer, Αλμπερτ Μπουρλά, εκφράζει τη βεβαιότητα ότι το πειραματικό φάρμακο Paxlovid (αντιιϊική θεραπεία) κατά της Covid-19 δεν θα επηρεαστεί από τη νέα μετάλλαξη, ενώ η φαρμακοβιομηχανία έχει ήδη υποβάλει αίτηση για έγκριση του εν λόγω χαπιού στις αρμόδιες Αρχές των ΗΠΑ.

Σε κάθε περίπτωση και όπως όλα δείχνουν η Ομικρον απέχει μόλις ένα… βήμα από τα σύνορα (και) της χώρας μας – εάν δεν έχει ήδη συμβεί, ξεφεύγοντας από τα «ραντάρ». «Λαμβάνοντας υπόψη το πώς εξαπλώθηκαν τα προηγούμενα στελέχη – και συγκεκριμένα το Αλφα και το Βήτα – αλλά και το γεγονός ότι το Ηνωμένο Βασίλειο αποτελεί τον σημαντικότερο κόμβο διεθνών μετακινήσεων στην Ευρώπη, ο εντοπισμός πλέον των 10 περιστατικών εκεί (δεν σχετίζονται όλα με τη Νότια Αφρική) αποτελεί σημαντική ένδειξη διασποράς και αναδεικνύει την πιθανότητα εισαγωγής της Ομικρον και από άλλες γεωγραφικές περιοχές», υπογραμμίζει στα «ΝΕΑ» ο αναπληρωτής καθηγητής Επιδημιολογίας και Προληπτικής Ιατρικής και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Δημήτρης Παρασκευής. Και προσθέτει: «Συνεπώς και παρότι το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε εφεξής ελέγχους σε όλες τις αφίξεις, δεδομένης της περιόδους της επώασης κατά την οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα ανίχνευσης του ιού, τα μέτρα περιορίζουν τον κίνδυνο αλλά δεν μπορούν να τον εξαλείψουν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη περιήγηση σας. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτήν τη σελίδα αποδέχεστε τα Cookies. Αποδοχή Περισσότερα